ΝΔ: Φιάσκο πάνω στο φιάσκο το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 13:32
-A +A
ΝΔ: Φιάσκο πάνω στο φιάσκο το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Φιάσκο πάνω στο φιάσκο χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο διέρρευσε σήμερα, σημειώνοντας πως ζητείται να ελεγχθεί κάτι που έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο.

«Τελικά προέκυψαν απλώς ενδείξεις που δεν στοιχειοθετούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά στην υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, η κα Σπυράκη υποστήριξε ότι «εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία για το σκάνδαλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις».

Η κ. Σπυράκη ρώτησε:

- Ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κιτσάκος ότι είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους προς την ΔΕΠΑ επτά υπουργούς;

- Ισχύει ή όχι ότι ενώ ενημέρωνε σε εβδομαδιαία βάση τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση να κάνει λίγη υπομονή;

- Ισχύει ή όχι το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων 9 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας έναντι 90 εκατομμυρίων για τα χρέη προς την ΔΕΠΑ;

- Ισχύει ή όχι ότι άλλες εταιρίες φαντάσματα του κ. Λαυρεντιάδη επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων για να συνεχίσει η ΔΕΠΑ να χορηγεί απρόσκοπτα αέριο;

- Ο κ. Κιτσάκος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί τους υπουργούς συντρόφους, τι ισχύει από όσα καταγγέλλει;

Για την Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι η ΝΔ εξαρχής έχει τονίσει ότι η συμφωνία δεν είναι επωφελής για την Ελλάδα και ακολούθως ότι δεν θα πει ναι στην επικύρωση της βουλής στην παρούσα βουλή και δεν θα την επικυρώσει στην επόμενη που θα είναι κυβέρνηση.

Για την ελληνοαλβανική προσέγγιση, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι στάση της ΝΔ είναι ευρωπαϊκή, «η Αλβανία είναι υπό ένταξη χώρα, συστήνουμε στην κυβέρνηση προσοχή». Σε ερώτηση για το αν στο προσεχές συνέδριο του κόμματος θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές η κ. Σπυράκη είπε ότι «η ΝΔ βαδίζει με όλα της τα στελέχη για τη νίκη στις εκλογές, βασίζεται στην πεποίθηση των πολιτών ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση και μία άλλη προοπτική που στέρησε η κυβέρνηση Τσίπρα».

Ακολούθως επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Είναι εξαιρετικά προσβλητικό ο κ. Τσίπρας να επιχειρεί διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος κυβερνούν τέσσερα χρόνια... Τώρα θέλει να πείσει ότι κυβερνά 100 μέρες, ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια...». Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου λέγοντας ότι «οι διαπιστώσεις που κάνει ο κ. Αλαβάνος για την πορεία του κ. Τσίπρα - του είχε δώσει το δαχτυλίδι για τον δήμο Αθηναίων που του άνοιξαν τον δρόμο για την ηγεσία - επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ζουν μόνο για την καρέκλα και κάνουν ότι μπορούν για να παρατείνουν την παραμονή τους. Μόνο που την τελική απόφαση θα την πάρουν οι Έλληνες πολίτες». 

Τέλος, η κ. Σπυράκη υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει συνολικά πρόβλημα διαχείρισης του προϋπολογισμού και κάλεσε ξανά τον κ. Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για 120 δόσεις.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα