ΝΔ: Εν κρυπτώ μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, 16:37
-A +A
ΝΔ: Εν κρυπτώ μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ

«Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για έκτακτες κρίσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛΑΣ και αναδεικνύουν τα προβλήματα συντονισμού ανάμεσα στην κ. Γεροβασίλη και την κ. Παπακώστα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος,

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνηση για έκτακτες κρίσεις Αξιωματικών στην ΕΛΑΣ και την αντιπαράθεση που προέκυψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «η σπουδή της κυβέρνησης να προωθήσει, εν κρυπτώ, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κατέδειξε τις πραγματικές της προθέσεις.
 
Όπως εξηγεί ο ίδιος, «η κ. Γεροβασίλη, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ότι δεν επίκεινται έκτακτες κρίσεις στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των ενστόλων, κινούμενη απολύτως παρασκηνιακά έπραξε τελικά το ακριβώς αντίθετο», τονίζοντας ότι «η μεθόδευση αυτή έγινε μάλιστα με τόση μυστικότητα που δεν ενημερώθηκε ούτε καν η υφιστάμενή της κ. Παπακώστα, παρά μόνον όταν το Προεδρικό Διάταγμα πήρε το δρόμο του για υπογραφή.  

«Ως εκ τούτου, δεν μας εκπλήσσουν οι διαμαρτυρίες της νέας υφυπουργού η οποία ενδεχομένως να αντιλήφθηκε τον πραγματικό ρόλο που της επιφυλάσσεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» υπογραμμίζει ο τομεάρχης της ΝΔ και προσθέτει πως «αναμφίβολα, οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛΑΣ, καθώς θυμίζουν πρακτικές του μακρινού παρελθόντος».
 
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ακόμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «ότι ανάλογη απόπειρα με τη σημερινή, επιχειρήθηκε και το 1994, η οποία εν τέλει κατέπεσε ως αντισυνταγματική» και καταλήγοντας τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, όσα η κυβέρνηση εξυφαίνει στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας τάξης επιδεινώνουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα από την ανεξέλεγκτη βία και ανομία και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα