«Να μην εκφράζουν πολιτικές θέσεις οι συνταγματολόγοι»

«Να μην εκφράζουν πολιτικές θέσεις οι συνταγματολόγοι»

Επίθεση κατά των συνταγματολόγων από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος εισερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε δηκτικά «να εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις».

Σημειώνεται πως συνταγματολόγοι έχουν εκφράσει την άποψη πως η κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας του Αρείου Πάγου, θέση με την οποία... διαφωνώντας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, τους εγκάλεσε για τις επικρίσεις τους. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις και των υπολοίπων υπουργών πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με τους περισσότερους να στρέφονται κατά της ΝΔ.  

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε ότι «η ΝΔ όπως φαίνεται και στο θέμα Δικαιοσύνης λειτουργεί ωσάν να είναι η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν έχει εκλεγεί».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο θέμα της Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι «είχε μία ευκαιρία η ΝΔ να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο και έδειξε το πραγματικό της». Για τις εκλογές τόνισε: «Δίνουμε μάχη για τις εθνικές εκλογές, δεν κρίνεται το αποτέλεσμα από ενδιάμεσες διαδικασίες (δηλ. τις ευρωεκλογές).

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Χαρίτσης, απέφυγε να απαντήσει για το θέμα της Δικαιοσύνης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ερώτηση «τι απαντάτε για τις επικρίσεις που δέχεστε;», υποστήριξε «τίποτα, τίποτα».

Φωτογραφία: Intimenews.gr