Ν. Παππάς: Αναζητά νέους εχθρούς – Επίθεση σε Βαρδινογιάννη-Κοντομηνά-Αλαφούζο

Ν. Παππάς: Αναζητά νέους εχθρούς – Επίθεση σε Βαρδινογιάννη-Κοντομηνά-Αλαφούζο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην γραμμή που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αμερική εμφανίστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επιχειρώντας να δημιουργήσει... κλίμα ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης από τα ΜΜΕ. Στόχος, φυσικά, είναι η επόμενη ημέρα αλλά και η δημιουργία ενός οξυμένου σκηνικού, στη λογική «η κυβέρνηση έπεσε από την διαπλοκή».

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή ονομαστική επίθεση στους κκ Αλαφούζο, Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη εξαπολύοντας κατηγορίες περί τρομοκράτησης δημοσίων λειτουργών.  «Η μέθοδος της τρομοκράτησης και πίεσης δημόσιων λειτουργών -το δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια - δεν περνάνε. Είναι ντροπή τους στον Κοντομηνά, τον  Βαρδινογιάννη και τον Αλαφούζο που νομίζουν ότι επειδή έχουν εκατομμύρια μπορούν πιέζουν δημόσιους λειτουργούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα αναδιπλώθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, καθώς και ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι 4 υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εις εξ αυτών (δίχως να πει το όνομά του) δήλωσε ότι θα πληρώσει τις δόσεις με τα κέρδη που θα κομίσει, ενώ άπλωσε δίχτυ προστασίας στον κ. Καλογρίτσα και δη για το «βοσκοτόπι» του. 

«Είναι οριστικοί υπερθεματιστές, δεν είναι αδειούχοι, δεν είναι κάτοχοι άδειας, δεν εκδόθηκε υπουργική απόφαση για άδεια.  Αυτή την στιγμή αυτοί που υπερασπίζεστε έχουν καταθέσει ενστάσεις, η επιτροπή ενστάσεων θα ασχοληθεί να καταβάλουν το ΄τίμημα, δεν είναι αδειούχοι», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλα.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε ότι επιχείρησε να βάλει πλάτη στον κ. Καλογρίτσα, καθώς αφού επιτέθηκε στον κ. Φωτήλα λέγοντας ότι βγήκε offside, τόνισε: «Βγήκατε μπροστά από γραμμή άμυνας, πλημμύρισε το διαδίκτυο για όσους μιλάγανε για βοσκότοπους και γίδια. Τώρα βγαίνουν τα παλιά δημοσιεύματα από την «Καθημερινή» που ντύνει την έκταση αυτή με το success story του κ.  Σαμαρά και βγαίνετε και μιλάτε στους ίδιους τόνους».

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής σημείωσε ότι αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα κόκκινα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε απ' όλους να «κρατηθούν» για τα πόθεν έσχες άλλων υποψήφιων. Σε αυτό το σημείο, ανακοίνωσε ότι ένας υπερθεματιστής δηλώνει ότι θα καταβάλει τις επόμενες δόσεις από τα κέρδη που θα βγάλει, ενώ μίλησε και για την απόφαση του ΣΤΕ.

«Δεν θα κάνω πρόβλεψη για το ΣτΕ αλλά θα ενημερώσω τι έχει γίνει. Έχει καταδείξει ότι το καθεστώς παραβίαζε σύνταγμα και νόμους. Το Σύνταγμα λέει πρέπει να υπάρχουν άδειες.  Σας είπα εξαντλήθηκαν όλα τα δικαιώματα συμμετεχόντων, στην απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων και σκεπτικό λέει υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για ταχεία ολοκλήρωση, θα τηρήσουμε σύνταγμα και νόμους θα εισπράξουμε λεφτά», κατέληξε ο Ν. Παππάς.