Ν. Παναγιωτόπουλος: Κοινό μας όραμα η ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς κατοχικά στρατεύματα

Ν. Παναγιωτόπουλος: Κοινό μας όραμα η ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς κατοχικά στρατεύματα

Μήνυμα «απόλυτης υποστήριξης» προς την Κύπρο, έστειλε από τη Λευκωσία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για κοινό όραμα μιας ενιαίας, ανεξάρτητης, κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα.

«Η παρουσία μου εδώ, εκπέμπει και ένα στίγμα απόλυτης υποστήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο», δήλωσε συγκεκριμένα από την Λευκωσία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 59 ετών από την ανακήρυξη Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού έδωσε συγχαρητήρια για την κοινή παρέλαση των σωμάτων ασφαλείας της Κύπρου και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τόνισε ότι αυτή έδειξε ότι η αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου είναι πάντα ισχυρή.

«Αγωνιζόμαστε με κοινό όραμα για μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και υπερήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένοι και υποστηριζόμενοι από το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας: «Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί, από το Ορμένιο της Θράκης μέχρι τη Γαύδο του Κρητικού Πελάγους και από τους Οθωνούς του Ιονίου μέχρι την περίκλειστη πόλη, την μαρτυρική Αμμόχωστο, στην Κύπρο. Προβάλει ένας ενιαίος άξονας, υποστήριξης, αλληλεγγύης, συμπόρευσης, αδελφοσύνης. Χρόνια πολλά στην Κύπρο.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ