«Μου έλεγαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί κυβέρνηση, να μην φοβάμαι»

«Μου έλεγαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί κυβέρνηση, να μην φοβάμαι»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με τον Νίκο Μανιαδάκη να καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η εισαγγελία τον έφερε σε επαφή με το FBI και ότι οι εισαγγελείς του έλεγαν να μη φοβάται διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε και πάλι κυβέρνση ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Ο Νίκος Μανιαδιάκης εδωσε και τη διεύθυνση του διαμερίσματος στο οποίο γινόταν η ανάκρισή του με αναφορές σε στοιχεία και διαλόγους που έλαβαν χώρα σε αυτό. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως οι ανακρίσεις γινόντουσαν σε διαμέρισμα επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως 24-26, πλησίον της οδού Μιχαλακοπούλου όπου του έδειχναν υπουργικές αποφάσεις και του έλεγαν πως αυτές «είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής» επιχειρώντας να τον κατευθύνουν και ζητώντας του να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε έντονη ένταση στην Eπιτροπή με τον Θ. Πλεύρη να υπενθυμίζει ότι όσα είπε ο κ. Μανιαδάκης φέρνουν στο μυαλό τη φράση Πολάκη «να βάλουμε δύο στη φυλακή να κερδίσουμε τις εκλογές. «Που ξέρεις, μπορεί ο Πολάκης να έδινε τις ερωτήσεις», σημείωσε ο Δ. Μαρκόπουλος με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση να τον καλεί… να προσέξει μην έλθει ξανά στην επιτροπή ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός. «Συνεχίστε έτσι και θα πάτε καλά, ακόμα να τον μαζέψετε», ανταπάντησε ο Δ. Μαρκόπουλος.

Οι εισαγγελείς, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταθέτει ο Ν. Μανιαδάκη του είχαν πει πως «έχουν τόσες λεπτομέρειες για τον Άδωνι έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του ενώ η εισαγγελία του κανόνισε και τη συνάντηση με τους πράκτορες του FBI με τους ίδιους να του κάνουν λόγο ακόμη και για λεφτά που θα έβγαζε «από το πρόγραμμα».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είχε συνεργασία με τον Π. Κουρουμπλή και την Ολ. Γεροβασίλη, με την τελευταία να του έχει αναθέσει να μιλά με την τρόικα για το claw back.  «Και με ΣΥΡΙΖΑ παρείχα υπηρεσίες», φέρεται να είπε.

Σχετικά με την δράση της Ελένης Τουλουπάκη ο Ν. Μανιαδάκης είπε ότι συναντήθηκε 4 με 5 φορές με τους εισαγγελείς Διαφθοράς ατύπως. Ξεκαθάρισε ότι ποτέ οι εισαγγελείς δεν του είπαν ότι είναι καταγγελλόμενος, την ίδια ώρα που όπως υπενθύμισε ο Θ. Πλεύρης από τις 8 Νοεμβρίου η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» είχε καταγγείλει τον Ν. Μανιαδάκη.

«Τι ακριβώς σας είπε η κ .Τουλουπακη μετά τον Φεβρουάριο 2018 για Γεωργιάδη και Σαμαρά; Σας είπε οτι δεν θα ξαναεκλεγούν και θα πάνε φυλακή;», ρώτησε ο Θ. Πλεύρης, με την απάντηση σύμφωνα με πληροφορίες να έχει ως εξής: «Ναι αυτό μου είπαν». Και φέρεται να συνέχισε ο Ν. Μανιαδάκης: «Τόσο στις συναντήσεις στην εισαγγελικά διαφθοράς, στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Ή να μην καλύπτω τους πολιτικούς και κυρίως τον κ. Γεωργιαδη ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν οτι ειναι παράνομες και ότι έχουν στοιχεία γι' αυτό και μου ζητούσαν να το τεκμηριώσω και εγώ αυτό με τις τεχνικές μου γνώσεις, ότι δηλαδή ήταν παράνομες».

Λίγο αργότερα ο Θ. Πλεύρης επανήλθε ρωτώντας τον Ν. Μανιαδάκης εάν η Τουλουπάκη του είχε πει να μην φοβάται τους πολιτικούς διότι δεν θα επανεκλεγούν και θα πάνε φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρων φέρεται να απάντησε ως: «Μάλιστα. Αυτή η φράση ειπώθηκε στη ΓΑΔΑ αφού ήρθε η δικογραφία στη Βουλή και είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα ονόματα μας. Η Εισαγγελέας τότε άρχισε να μας λέει ότι «έχετε προσωπικό όφελος, μην τους φοβάστε. Δεν θα επανεκλέγουν. Το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές».