Ν. Κοτζιάς: Ο Καμμένος είπε στο υπουργικό πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Σόρος

Αποκαλύψεων συνέχεια από τον Νίκο Κοτζιά σχετικά με τα όσα έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο και προκάλεσαν μείζον πολιτικό ζήτημα εξ αιτίας των καταγγελιών του Π. Καμμένου περί κακοδιαχείρισης και δωροδοκίας της κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Τζώρτζ Σόρος.

Επιβεβαιώνοντας όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο κανάλι ΚΡΗΤΗ ΤV τόνισε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε εναντίον του για τα μυστικά κονδύλια αποκαλύπτοντας όμως ότι η καταγγελία για χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρος αφορούσε συνολικά την κυβέρνηση και όχι μόνον των ίδιο. Ο Τζόρτζ Σόρος «χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους» είπε σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά ο Π. Καμμένος.

Πρόκειται για τη μόνιμη επωδό του Πάνου Καμμένου σύμφωνα με την οποία όσοι τον επικρίνουν πληρώνονται από τον ίδιο επιχειρηματία, αν και αυτή τη φορά σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κατήγγειλε συνολικά την κυβέρνηση.

«Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δήλωσε εκείνη τη στιγμή ότι «σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ανέφερε ακόμη η κόντρα του με το Πάνο Καμμένο υπέβοσκε καιρό και αναφέρθηκε στην περίπτωση της κοινής ανακοίνωσης Τσίπρας Καμμένου για συζήτηση επί του θέματος της συμφωνίας των Πρεσπών και τις εξελίξεις τον Μάρτιο

«Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπ. Άμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο» είπε και συνέχισε «εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά. Δηλαδή αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα»

Στη συνέχεια άφησε νέες αιχμές σχετικά με το γεύμα Τσίπρα Καμμένου μια ημέρα πριν το υπουργικό συμβούλιο. Όπως είπε δεν γνώριζε για τη συνάντηση και μόλις το έμαθε «Εκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα όπως επίσης και ότι “πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντος εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι' αυτή τη συνάντηση;».

Για τη συζήτηση σχετικά με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ άλλων είπε ότι:

- Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματικά μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει» την ώρα που «η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό από το οποίο ο ίδιος απείχε»

- Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο Πάνος Καμμένος (το όνομά του δεν το ανέφερε στη συνέντευξη) υποστήριζε στο εξωτερικό ότι δεν υπάρχει συμφωνία καθώς και ότι «είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ».

- Ο πρωθυπουργός «έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής».

- Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες (σσ την προηγούμενη του υπουργικού συμβουλίου) με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”.