Ν. Κεραμέως: Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις λέγοντας ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 22:04 - Τελευταία ενημέρωση: 22:05
-A +A
Ν. Κεραμέως: Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις λέγοντας ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους, δήλωσε σε συνέντευξή της η Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας ως εμπαιγμό ότι «τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι».

Μιλώντας στον ρ/σ News24/7, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ τόνισε πως η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και «αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξαναανοίξει».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.

Ερωτηθείσα για «κρυφή συνάντηση» Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι οι δύο «έχουν τακτικές συναντήσεις», καταστώντας παράλληλα σαφές πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, από καμία πλευρά. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα