Ν. Φίλης: Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνουν με συναινετικό τρόπο

Ν. Φίλης: Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνουν με συναινετικό τρόπο

Την αντίδρασή του για τις αλλαγές στις οποίες φαίνεται ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνουν με συναινετικό τρόπο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Αν και επισήμανε πως η κυβέρνηση νομοθετικά είναι καλυμμένη και μπορεί να προχωρήσει, τόνισε ότι υπάρχει ένα ζήτημα δεοντολογίας.

«Εγώ ακούω αυτό που λένε διαπρεπείς καθηγητές, και λέω γιατί να πρέπει να τσακωθούμε προεκλογικά, για την επιλογή της διοίκησης στον Άρειο Πάγο, θα μπορούσαμε με την ΝΔ να συναινετικά να συνεννοηθούμε, γιατί το τριπρόσωπο έχει περάσει από την διάσκεψη των προέδρων, γιατί να κόψουμε την διαδικασία, και έναν από τους τρεις μάλιστα τον έχει ψηφίσει και η ΝΔ». 

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έκανε λόγο για «λάθη» και επεσήμανε ότι «όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών».