Ν. Βούτσης για ειδικό λογαριασμό για Μάτι: Ίσως υπήρξαν καθυστερήσεις

Ν. Βούτσης για ειδικό λογαριασμό για Μάτι: Ίσως υπήρξαν καθυστερήσεις

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην παραδοχή ότι ενδεχομένως να υπήρξαν καθυστερήσεις και ολιγωρία στην αποδέσμευση των χρημάτων που κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό για το Μάτι, προχώρησε ο Ν. Βούτσης μιλώντας στη Βουλή.

Για του λόγου του αληθές από τα 39 εκ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν μόλις τα 8 εκ. ευρώ αποδεσμεύτηκαν ενώ σύμφωνα με τον κ. Βούτση άλλα 12,5 εκ. ευρώ είχαν εγκριθεί για τις καθαιρέσεις κτιρίων, «ωστόσο ήθελε το χρόνο της μέχρι να βγουν οι άδειες»! Μπορεί να υπήρχαν καθυστερήσεις ελλείψεις στους ρυθμούς. Κάποιες ολιγωρίες ή και διαφωνίες ανάμεσα στους φορείς», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία από τα 38 εκ. ευρώ τα 35 προέρχονται από τη Βουλή, τον ΟΑΕΔ και την Τράπεζα της Ελλάδας. Το 1,5 εκ. ευρώ από ορισμένες πρεσβείες και από δήμους και περιφέρειες. «Επίσης 2 εκ. προέρχονται από 5.000 συμπολίτες μας που προσέφεραν τον οβολό τους», υποστήριξε ο κ. Βούτσης. Σύμφωνα με το ίδιο αρκετοί από τους ιδιώτες που δεσμεύτηκαν ότι θα βάλουν χρήματα δεν το δέχτηκαν, αποδίδοντας την κίνησή τους αυτή στην εμπειρία του ταμείου Μολυβιάτη.

Κλείνοντας ο κ. Βούτσης αποκάλυψε ότι για το περίφημο οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί υπήρξε αδυναμία των εταιρειών και αδυναμία χρηματοδότησης για να ολοκληρωθεί το έργο!