Μέγαρο Μαξίμου: «Άξιος» λευίτης της ορθοδοξίας ο Ιερώνυμος

Μέγαρο Μαξίμου: «Άξιος» λευίτης της ορθοδοξίας ο Ιερώνυμος

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το Μαξίμου υποστηρίζοντας ότι οι αντιδράσεις για τη προσυμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου διασύρουν έναν άξιο λευίτη της Ορθοδοξίας. «Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…» συμπληρώνει και κάνει λόγο για έναν ιεράρχη που υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία.

Απαντώντας στα σχόλια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μετά το χθεσινό φιάσκο του ομόφωνου «όχι» της Ιεραρχίας για τη συμφωνία, το Μαξίμου κάνει λόγο για «πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος». 

Αναφερόμενη στις κατηγορίες για "συναλλαγή" με τον πρωθυπουργό από τη ΝΔ διερωτάται «Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό;»

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει τα εξής: «Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για "συναλλαγή" με τον πρωθυπουργό. 

Αλήθεια τι εννοεί ο κος Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;

Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…»