Με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ σπεύδει να συναντηθεί ο Τσίπρας

Με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ σπεύδει να συναντηθεί ο Τσίπρας

Με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ σπεύδει να συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις ανακοινώσεις της επιχείρησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθούν οι απαραίτητοι για την ανάπτυξή της πόροι.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει για ξεπούλημα και εν κρυπτώ ιδιωτικοποίηση, την ώρα που σε κάθε περίπτωση, η όλη διαδικασία προβλέπει ότι διατηρείται το μάνατζμεντ της επιχείρησης στο δημόσιο. 

Η ΔΕΗ δείχνει να είναι το επόμενο πεδίο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήσει το αντιπολιτευτικό του σκηνικό επιχειρώντας να ξεσηκώσει εργαζόμενους κατά της προσπάθειας να αντεπεξέλθει η εταιρεία στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα, στελέχη του κόμματος μιλούν για ξεπούλημα και επανέρχονται στη ρητορική του 2014, υποστηρίζοντας πως θα ακυρώσουν και αυτή τη διαδικασία, απειλώντας ουσιαστικά όσους έδειχναν ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Βέβαια, η διαφορά είναι ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε προς την εξουσία πατώντας σε ένα κίνημα αγανάκτησης, ενώ τώρα η κοινωνία που επικαλείται, έχει γυρίσει την πλάτη, αναζητώντας την ηρεμία που θα οδηγήσει σε αλλαγή σελίδας και στην ανάπτυξη.