Με την «ανοχή» του Πάνου Καμμένου, οι επιθέσεις του Δ. Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ 

Με την «ανοχή» του Πάνου Καμμένου, οι επιθέσεις του Δ. Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ 

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε κεντρικό πρόσωπο στους κόλπους της συγκυβέρνησης φαίνεται πως έχει αναδειχτεί τα τελευταία 24ωρα ο Δημήτρης Καμμένος. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει μπει στο στόχαστρο πολλών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τον κατηγορούν ανοιχτά ότι υπονομεύει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τις τοποθετήσεις του ο κ. Καμμένος καθημερινά πλέον ταράζει τα «νερά» της συγκυβέρνησης. Το ερώτημα όμως που τίθεται με επιτακτικό τρόπο και ασφαλώς η απάντηση έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον είναι το αν η στάση αυτή του αντιπρόεδρου της Βουλής έχει ενοχλήσει τον Πάνο Καμμένο ή κινείται εν γνώση του.

Απάντηση στο ερώτημα αυτό θα μας βοηθήσει να δώσουμε η προ ημερών κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με στελέχη του κόμματος, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου. Μία συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω των επαναλαμβανόμενων δημοσίων αντεγκλίσεων του Δημήτρη Καμμένου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν διαρρεύσει πληροφορίες περί «λεκτικής» αντιπαραθέσης βουλευτών των ΑΝΕΛ, οι οποίοι θέλησαν να «συνετίσουν» τον Δημήτρη Καμμένο, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης κομματικής διαδικασίας, δεν έχει υπάρξει καμία πληροφορία για επιβολή «σιωπητηρίου» από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, προς τον βουλευτή.

Με άλλα λόγια εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε ενοχληθεί με την στάση του Δημήτρη Καμμένου ασφαλώς και θα είχε προβεί είτε σε δημόσια είτε σε ανεπίσημη σύσταση. Αυτό θα είχε ως συνέπεια ή την απόσυρση του κ. Καμμένου από τα τηλεοπτικά «παράθυρα» ή σε περίπτωση αντίδρασης του βουλευτή, η κατάσταση θα είχε οδηγηθεί στα άκρα.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει παρέμβει στο θέμα των σκληρών τοποθετήσεων του Δημήτρη Καμμένου, οι οποίες επιτείνουν την εσωστρέφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που ερμηνεύουν την «σιωπή» του επικεφαλής των ΑΝΕΛ ως τουλάχιστον κίνηση ανοχής ή ακόμα και επιδοκιμασίας προς τον Δημήτρη Καμμένο. Άλλωστε υπάρχει και η ανάγνωση ότι τα «ξεσπάσματα» του Δημήτρη Καμμένου θυμίζουν στους πολίτες ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία η δημοσκοπική πίεση στο κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι μεγάλη.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε το κρεσέντο του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη. «Να μας πει ποιος του είπε ότι εγώ έχω στριμωχτεί στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Αν μας πει ποιος το είπε θα απαλλαγεί από τη μισή κατηγορία και θα είναι μόνο ρουφιάνος των ευρωβουλευτών», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στον ΣΚΑΙ για τον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, κατηγορώντας τον ότι θέλει να διασπάσει την συγκυβέρνηση.