Με... ΠΑΣΟΚ και Δούρου προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές

Με... ΠΑΣΟΚ και Δούρου προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές

Δυστοκία υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βρει υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δεδομένου ότι παρά τα εκλογικά του ποσοστά δεν έχει αντίστοιχα στελέχη στο κοινωνικό σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την περιφέρεια Αττικής έχει «κλειδώσει» η Ρένα Δούρου ενώ και στις υπόλοιπες περιφέρειες θα υποστηρίξει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, αφενός λόγω έλλειψης υποψηφίων, αφετέρου για να δείξει προσέγγιση με την Κεντροαριστερά. 

Έτσι είναι δεδομένο ότι στην περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τον Σταύρο Αρναουτάκη ενώ στη Δυτική Ελλάδα τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

Στην Κεντρική Μακεδονία πληροφορίες θέλουν να στηρίζει τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη και στις Ιόνιες Νήσους τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Για το Νότιο Αιγαίο επικρατέστερος εξακολουθεί να παραμένει ο αναπληρωτής Υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Δυστοκία πάντως υπάρχει στο Δήμο της Αθήνας καθώς οι δυο προηγούμενες επιτυχείς υποψηφιότητες ήταν με τον ίδιο τον Αέλξη Τσίπρα και μετά με τον Γαβριήλ Σακελαρίδη ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση λόγω διαφωνίας με το Μνημόνιο.

Πρόταση που έγινε στον καθηγητή Πολυτεχνείου Νίκο Μπελαβίλα δεν έγινε αποδεκτή από μέρους του.

Τέλος αργά το βράδυ, το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε ομόφωνα, να στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.