Με όλους και με όλα – Μόνος στόχος η εξουσία

Με όλους και με όλα – Μόνος στόχος η εξουσία

Του Τάσου Ευαγγελίου

Με τον Χριστό και τους άθεους, τους μουσουλμάνους και τους Εβραίους, ακόμη και με οπαδούς της θεάς Κάλι ή του θεού Ρά. Με τους Ρουβίκωνες και την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και τον Καμμένο και την Χρυσή Αυγή. Με τους ευρωσοσιαλιστές και της ευρωπαϊκή αριστερά αλλά και με τον Μαδούρο, τον Πούτιν και τον Τράμπ.

Με όλους και με όλα…

Με την ίδια ευκολία που μιλά για διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους για κατάργηση των θρησκευτικών και των εικόνων με την ίδια επικαλείται τον Χριστό και σπεύδει στην εκκλησία με το κεράκι της Λαμπρής.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι με όλους και με όλα. Μόνος στόχος η διατήρηση της εξουσίας και η ανανέωση της παραμονής σε αυτή. Όπως σπεύδει να αδειάσει τα ταμεία που γέμισαν με τους κόπους του ελληνικού λαού και την αφαίμαξη μιας ολόκληρης χώρας προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. με την ίδια ευκολία είναι έτοιμος να δηλώσει τα πάντα και να στηρίξει τους πάντες.

Όταν ένας πρωθυπουργός  δηλώνει ότι τον σταματούν στους δρόμους για να τον συγχαρούν και ότι δεν μπορεί να περπατήσει από την αγάπη του κόσμου την ώρα που οι κλούβες έχουν κλείσει μόνιμα το δρόμο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου απαγορεύοντας δια ροπάλου τις μετακινήσεις τότε μπορει να τα πει όλα. Και να τα τάξει όλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει Μαδούρο. Βρέθηκε στην κηδεία του Ούγκο Τσάβεζ αλλά και του Φιντέλ Κάστρο. Βρέθηκε αμέσως μετά και τον Λευκό Οίκο για να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχει αποθεώσει την πολιτικό Άνγκελα (μαντάμ κατά τον ίδιο) Μέρκελ αλλά και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το γεγονός πως ανήκει ως κόμμα στην ευρωπαϊκή αριστερά και ως παρατηρητής στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές  αποτελεί μια πρωτοτυπία που όμως δεν δυσκολεύει τον Α. Τσίπρα ο οποίος δεν δηλώνει ποιον θα στηρίξει για πρόεδρο της Κομισιόν για να μην… κακοκαρδίσει κανέναν. Και τονίζει στις ομιλίες του ότι θα στηρίξει όποιον τάσσεται κατά του Βέμπερ..

Τα όσα έχει πει και κάνει στο εσωτερικό είναι γνωστά. Η ευκολία με την οποία συνεργάστηκε με τον Π. Καμμένο, οι καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ψήφισε τη Β. Θάνου για πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού, οι διαρκείς επικλήσεις και η μίμηση του Α. Παπανδρέου  σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε αλλά και την κορυφαία μετατροπή του δημοψηφίσματος από όχι σε Ναι έχουν καταγραφεί

Ως εκ τούτου η επίκληση του Χριστού είναι κάτι πιο εύκολο. Το Πάσχα άλλωστε με μια αναμμένη λαμπάδα κυκλοφορούσε, ενώ οι σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο είναι γνωστές όπως και το γεγονός πως συναντώνται κατά διαστήματα ανταλλάσσοντας απόψεις.

Σε 12 ημέρες ανοίγουν οι κάλπες. Οι πρώτες μετά από 4 ολόκληρα χρόνια. Το κλείσιμό τους θα αποτελέσει μήνυμα. Το ερώτημα είναι αν  αυτή τη φορά οι Έλληνες πολίτες θα γίνουν για μια ακόμη φορά το βασικό αντικείμενο της φράσης «είναι άξιοι της μοίρας τους» ή αν θα επιλέξουν μια άλλη πορεία.

Αν θα ψηφίσουν δηλαδή για τα 500 ευρώ που θα τους δώσει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ή για το μέλλον τους. Αν θα κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά τους για… μισή σύνταξη και πιστέψουν τα παραμύθια για τον… μπαμπούλα.

Διαβάστε ακόμα:

- Αίσθηση από την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στον Χριστό