Μαξίμου: Μπαράζ ανακοινώσεων στη σκιά των δηλώσεων Κοτζιά

Μαξίμου: Μπαράζ ανακοινώσεων στη σκιά των δηλώσεων Κοτζιά

Στη σκιά των δηλώσεων Κοτζιά για τα όσα έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, το Μαξίμου επιχειρεί να αντεπιτεθεί και με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, εγκαλεί Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας πως πρέπει να ζητήσουν συγνώμη.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε μπαράζ  δηλώσεων κύκλων του αλλά και ανακοινώσεων με τις οποίες κατηγορεί τα δύο κόμματα πως αποφεύγουν να λάβουν θέση επί της υπόθεσης αλλά και να ζητήσουν συγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν. 

Μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου εξεδόθη λίγο μετά  την ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία ζητούσε να φτάσει μέχρι τέλους ο δικαστικός έλεγχος που ξεκίνησε το 2012, γεγονός που δείχνει πως αναζητεί μια διέξοδο προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα που έχει διαμορφώσει η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά αλλά και οι χειρισμοί  επί των εθνικών θεμάτων.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν.

Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους». 

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές εξαπέλυσαν επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυρ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για προφανή αμηχανία. 

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της Δικαιοσύνης», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές. 

«Σήμερα με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και, μέσω διαρροών, θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους.

Αλήθεια, για τη ΝΔ, η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη; Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη», ανέφεραν επίσης.