Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση εξέθρεψε τον Ρουβίκωνα με την ανοχή της

Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση εξέθρεψε τον Ρουβίκωνα με την ανοχή της

Για πλήρη ευθύνη σχετικά με την αυθαιρεσία και για τη βία που ασκεί ο Ρουβίκωνας έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη με αφορμή τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ καθώς, όπως τόνισε, ο Ρουβίκωνας είναι μωρό της κυβέρνησης.

«Αμφιβάλλει κανείς ότι τα στελέχη της κυβέρνησης εξέθρεψαν τον Ρουβίκωνα με την ανοχή τους; Δεν είναι αυτοί που τους έστελναν με ταξί σπίτι τους; Δικό τους μωρό είναι ο Ρουβίκωνας, έχουν όλη την ευθύνη και για την αυθαιρεσία και για τη βία που ασκεί ο Ρουβίκωνας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα περί διγλωσσίας του Προέδρου της ΝΔ, η κ. Σπυράκη δήλωσε: «Ευτυχώς για εμάς τους Έλληνες ο κ. Μητσοτάκης λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με ακριβώς τις ίδιες λέξεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ξέρετε έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφει ως τέταρτο μνημόνιο αυτό που οι δανειστές περιγράφουν σε άψογα αγγλικά ως enhanced surveillance, κοινώς διευρυμένη εποπτεία», τόνισε μιλώντας στον realfm 97,8.

«Αυτό είναι ότι περιγράφει ο κ. Μητσοτάκης, είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μετά το τέλος της θητείας τους και η διευρυμένη εποπτεία που έχουν αποφασίσει οι δανειστές και που εμείς αποκαλούμε τέταρτό μνημόνιο», δήλωσε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Είναι ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά. Μπορεί τα δανεικά να τελειώνουν στις 20 Αυγούστου, αλλά οι υποχρεώσεις της χώρας είναι μεγάλες και η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει γιατί οι Έλληνες δεν αντέχουν», συμπλήρωσε.

«Σήμερα βγήκαν τα στοιχεία για τα φορολογικά έσοδα και σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2017 ειναι 9,84% κάτω. Αυτό δείχνει ακριβώς ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο», τόνισε.

«Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα, που δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε τη δυνατότητα να δημιουργήσει το πολιτικό κλίμα και τα δεδομένα, ώστε η οικονομία να αναταχθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

«Στη Μακεδονία λέμε "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι". Και εν προκειμένω η Κυβέρνηση αυτό που έχει καταφέρει ως τώρα είναι να ακολουθήσει αυτήν την πολιτική. Να γονατίσει την Ελληνική οικογένεια να αφαιρέσει κάθε εισόδημα από τους μικρομεσαίους, από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, από τους εργαζόμενους με τον υπόκατώτατο μισθό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τη μείωση των συντάξεων η Μ. Σπυράκη επισήμανε: «Γιατί φτάσαμε στη μείωση των συντάξεων; Να το θυμίσουμε σε όλους τους φίλους που μας ακούν, είναι το αποτέλεσμα της απόλυτης αναξιοπιστίας αυτής της Κυβέρνησης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Τι ψήφισε η ΝΔ για την μείωση των συντάξεων; Κατά. Όχι! ».

«Τη μείωση των συντάξεων την ψήφισαν 2 φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όπως αφαίρεσαν και από τους συνταξιούχους έως και το 30% των αποδοχών τους με τη ρύθμιση του νόμου Κατρούγκαλου. Εμείς ζητήσαμε -καταθέτοντας και τη σχετική τροπολογία- να καταργηθεί η μείωση των συντάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά περί «διπλωματίας της κότας», η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για έναν υπουργό Εξωτερικών που λειτουργεί προσβλητικά.

«Ο κ. Κοτζιάς λειτουργεί κυρίως προσβλητικά σε σχέση με τους Έλληνες και την ευαισθησία που έχουν όταν διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα

Σε καμία περίπτωση δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κατηγορεί τους Έλληνες που διαμαρτύρονται, που βγαίνουν στο δρόμο , ότι συνδέονται με Ρωσους πράκτορες», ανέφερε.

Τέλος, για το ζήτημα που ανέκυψε με τη Ρωσία δήλωσε: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση και ότι προφανώς και δεν θέλουμε καμία ανάμειξη στα εσωτερικά μας. Ωστόσο, απο το 1974 και μετά οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και οι Υπουργοί Εξωτερικών ενημέρωναν τα κόμματα της Αξ. Αντιπολίτευσης για τα ευαίσθητα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, πριν οι σχετικές πληροφορίες δουν το φως της δημοσιότητας».

Φωτογραφία intime news