Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν απαντά για την υπόθεση της ΔΕΠΑ ακόμη και στη Βουλή

Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν απαντά για την υπόθεση της ΔΕΠΑ ακόμη και στη Βουλή

Στην άρνηση της κυβέρνησης να τοποθετηθεί και να απαντήσει ακόμη και στη Βουλή σχετικά με βασικά θέματα όπως το σκάνδαλο «ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη» αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247.

«Υπάρχουν θέματα στα οποία αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αποφεύγει όχι να δώσει απαντήσεις, ούτε καν να τοποθετηθεί. Η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς - αυτή ήταν η τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κιτσάκος στα «ΝΕΑ» - είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διερωτήθηκε: «Κι η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή. Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου».

«Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: «Τα Νέα», «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», «Το Βήμα» και «Η Καθημερινή της Κυριακής». Επίσης, από την εφημερίδα «Καθημερινή» έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν», τόνισε.

Επιπλέον, η κ. Σπυράκη σημείωσε: «Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος».

Στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα αλλαγής Αντιπροέδρων στην Νέα Δημοκρατία, η Μαρία Σπυράκη διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι «η Νέα Δημοκρατία πορεύεται, προς το Συνέδριο, με όλες της τις δυνάμεις, με όλα της τα στελέχη»

«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής Αντιπροέδρων στη Νέα Δημοκρατία ή κατάργηση των Αντιπροέδρων, σε καμία περίπτωση», κατέληξε.

Φωτογραφία intime news