Μ. Σπυράκη: Εκλογές εδώ και τώρα για να ακυρωθεί και η συμφωνία των Πρεσπών

Μ. Σπυράκη: Εκλογές εδώ και τώρα για να ακυρωθεί και η συμφωνία των Πρεσπών

«Εκλογές εδώ και τώρα για να ακυρώσουν οι πολίτες τη συμφωνία στη κάλπη» ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός οφείλει να κάνει το αυτονόητο και να προκηρύξει άμεσα εκλογές «αντί να ρωτά τι θα κάνει η ΝΔ».

Σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σημείωσε πως «η σιδηρόφρακτη παρουσία του κ. Τσίπρα θα μείνει στην ιστορία ως το κύκνειο άσμα της προσπάθειάς του να εξαπατήσει τους πολίτες».

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, παρά τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να παραδεχθεί αυτό που έχουν καταλάβει πια όλοι. Οτι χωρίς να διαπραγματευθεί, παραχώρησε τη «μακεδονική» γλώσσα και τη «μακεδονική» εθνότητα στα Σκόπια. Κάτι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέρριπταν. Γι'' αυτό άλλωστε και πανηγυρίζουν στα Σκόπια και γι αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελληνων μηδέ εξαιρουμένων όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. 

Όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη, ο κ. Τσίπρας έκανε όμως και κάτι ακόμη. Οχι μόνον εξέθεσε μέχρι εξευτελισμού τον κ. Καμμένο προαναγγέλλοντας ότι “ο Πάνος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ακόμη και αν φέρει τη συμφωνία” αλλά κάλεσε τη ΝΔ να ανατρέψει αν μπορεί, όπως είπε, τη συμφωνία αν εκείνος την κυρώσει στη Βουλή.  

Μάλιστα, οι πληροφορίες της Πειραιώς τονίζουν πως ο κ. Τσίπρας παριστάνει πως δεν γνωρίζει τις ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα σε έναν απλό νόμο και σε μία διεθνή συμφωνία η οποία παράγει δυστυχώς τετελεσμένα από την υπογραφή της. Τετελεσμένα τα οποία δεν μπορούν να αναστραφούν από την ελληνική βουλή και στα οποία οδηγηθήκαμε εξαιτίας της δικής του επιλογής να βάλει την υπογραφή του ο κ. Τσίπρας κάτω από την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ καταθέσε πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση, πριν πέσουν οι υπογραφές στις Πρέσπες, δεσμευθήκε ότι θα την καταψηφίσει αν τη φέρει προς κύρωση η Κυβέρνηση και ότι δεν θα τη φέρει προς Κύρωση ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Από εκεί και πέρα κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται πως αν κυρώσει ο κ. Τσίπρας τη συμφωνία, θα είναι εκ των πραγμάτων πάρα πολύ δύσκολο στην οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση να την ανατρέψει. Διότι θα είναι σαν να λέμε στη διεθνή κοινότητα και κυρίως στους Σκοπιανούς “ξανακάντε δημοψήφισμα, ψηφίστε όχι, και αλλάξτε και πάλι το Σύνταγμά σας”. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται λογικά στον κ. Τσίπρα, αλλά οι διεθνείς συμφωνίες, όπως δυστυχώς και τα μνημόνια δεν σκίζονται με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και αυτό οφείλει να το συνειδητοποιήσει πολύ καλά πριν φέρει στη βουλή την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ζάεφ.

Η κα Σπυράκη στη δήλωσή της αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο αδιόρθωτα ψεύτη αλλά και επικίνδυνο, καθώς όπως υπενθύμισε, ο πρωθυπουργός «υπόσχεται ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τον αύξησε μόλις τον προηγούμενο μήνα ακόμη και για τους πιο αδύναμους πολίτες».

Επεσήμανε μάλιστα πως «στην απόγνωσή του που βλέπει το τέλος του να έρχεται, υπόσχεται τώρα να μειώσει τους φόρους που ο ίδιος επέβαλε, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώσει το κράτος με αθρόες προσλήψεις. Είναι προφανές ότι και τα δύο μαζί δεν γίνονται, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα. Υπόσχεται ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τον αύξησε μόλις τον προηγούμενο μήνα ακόμη και για τους πιο αδύναμους πολίτες».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο αδιόρθωτα ψεύτης, αλλά και επικίνδυνος. Τον προειδοποιούμε. Η χώρα δεν αντέχει άλλους τυχοδιωκτισμούς. Τώρα που η έξοδός του πλησιάζει, ας μην βλάψει άλλο την Ελλάδα».