Μ. Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα

Μ. Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα

Υπέρ της χορήγησης αδείας στον Κουφοντίνα τάχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Ο βουλευτή υποστήριξε ότι ο Κουφοντίνας είναι «συνεπής στις άδειες που έχει πάρει», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο βούλευμα που έκρινε αρνητικά τη χορήγηση αδείας με το σκεπτικό ότι «μπορεί να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«Θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας στην παρατήρηση ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο κ. Μπαλαούρας υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας».

«Εγώ λέω ότι έχει δικαίωμα στην άδεια τελεία και παύλα», τόνισε, μεταξύ άλλων, για να συμπληρώσει ότι «ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν πήρε ξανά άδεια».

Προς ενίσχυση της θέσεώς του έφερε ως παράδειγμα την αντιμετώπιση των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία, όπου τους δόθηκε «το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους» και τόνισε πως και στην Ελλάδα «ένας εγκλεισμένος μπορεί να αποκτήσει δικαιώματα, εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές».

Ερωτηθείς στο σημείο αυτό, ξανά, ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, ισχυρίστηκε ότι αυτό «είναι άλλο θέμα».