«Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το 2015 το παιχνίδι Ερντογάν με τους πρόσφυγες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το 2015 το παιχνίδι Ερντογάν με τους πρόσφυγες»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα υπεύθυνη για τον άθλιο χειρισμό του θέματος και τα προβλήματα που έχει η χώρα εξ αιτίας της ανικανότητος της» αναφέρει ο πρώην ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος σε ανάρτησή του στο Facebook και επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε από την άνοιξη του 2015 το γεωπολιτικό παιγνίδι της Τουρκίας με τους πρόσφυγες.

Ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει ακόμα ότι«οι εμμονές της κυβέρνησης, την εμπόδισαν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τη χώρα μας και την ΕΕ» και σημειώνει ότι ο λόγος της στάσεως του Τούρκου προέδρου στο προσφυγικό είναι «να πιεσθεί η ΕΕ κ οι ΗΠΑ να της επιτρέψουν να δημιουργήσει μια «Ζώνη Ασφαλείας» μέσα στο Συριακό έδαφος».

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:  

«Είναι απίστευτοι οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ!!Από την άνοιξη του 2015 γνωρίζει η τότε κυβέρνηση από πληροφορίες συμμάχων, το γεωπολιτικό παιγνίδι της Τουρκίας με τους πρόσφυγες για να πιεσθεί η ΕΕ κ οι ΗΠΑ να της επιτρέψουν να δημιουργήσει μια «Ζώνη Ασφαλείας» μέσα στο Συριακό έδαφος.

Οι εμμονές της κυβέρνησης, την εμπόδισαν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τη χώρα μας και την ΕΕ. Άργησαν να λάβουν τα οποία «μέτρα»,άφησαν την Ελλάδα να εξευτελιστεί σαν κράτος, και τις Ένοπλες Δυνάμεις να διασυρθούν οτι «δήθεν» αδυνατούσαν να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας (και θα ερχόντουσαν ευρωπαϊκά στρατεύματα να μας βοηθήσουν και να μας διδάξουν πως φυλάσσεται η χώρα) μετά άρχισαν να λαμβάνουν διστακτικά (ημί)μέτρα, που έβλαψαν τη χώρα.

Δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τα 1,6 δις € της ΕΕ Και διασυρθήκαμε διεθνώς με τη Μόρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα υπεύθυνη για τον άθλιο χειρισμό του θέματος και τα προβλήματα που έχει η χώρα εξ αιτίας της ανικανότητος της».