Μ. Καλογήρου: Ψευδές και κατασκευασμένο το δημοσίευμα των FT

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018, 15:22
-A +A
Μ. Καλογήρου: Ψευδές και κατασκευασμένο το δημοσίευμα των FT

Ως ψευδές συκοφαντικό και κατασκευασμένο χαρακτηρίζει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορηθείς για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Κ. Σακκάς, ήταν πελάτης του. Ο Μιχάλης Καλογήρου προειδοποιεί, μάλιστα, ότι «οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου...θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει τα εξής:

«Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Φωτογραφία: Intimenews

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα