Μ. Καλογήρου για μολότοφ: Κακούργημα η χρήση αλλά πλημμέλημα η κατοχή

Μ. Καλογήρου για μολότοφ: Κακούργημα η χρήση αλλά πλημμέλημα η κατοχή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μετά το σάλο που ξέσπασε για την αλλαγή από κακούργημα σε πλημμέλημα η χρήση των μολότοφ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου προχώρησε σε… διευκρινίσεις. Είπε αφενός ότι πρόκειται απλά για την… εκκίνηση του διαλόγου και αφετέρου ισχυρίστηκε ότι απλά πλημμεληματοποιείται η κατοχή κι όχι η χρήση!

«Είναι η αρχή της εκκίνησης του διαλόγου από μια επιτροπή η οποία θα συνεχίσει τις εργασίες της λαμβάνοντας  υπόψη τα αποτελέσματα της δημοσίας διαβούλευσης», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενώ μίλησε για θέματα που προβληματίζουν και τα οποία ήδη έχουν τεθεί υπ' όψιν του.

Πάντως για να σταματήσουν οι όποιες αντιδράσεις ισχυρίστηκε ότι «καμία πρόταση της νομοπαρασκευαστικής δεν αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης όσον αφορά τα θέματα της κατοχής εκρηκτικών υλών». «Η χρήση παραμένει κακούργημα. Αυτό που πλημμεληματοποιείται είναι η κατοχή», διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καλογήρου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση καλύπτοντας πλήρως τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εισηγήθηκε τις αλλαγές.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της λαμβάνοντας υπόψη αποτέλεσμα διαβούλευσης», ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαστρέβλωση για λόγους  « μικρής μικροπολιτικής ανάγκης κομμάτων».

Φωτογραφία intime news