Μ. Χαρακόπουλος: Να μην αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες

Μ. Χαρακόπουλος: Να μην αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες

Έκκληση να μην υπάρξουν «ασχήμιες που θα αμαυρώσουν τις παρελάσεις» για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου απηύθυνε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με δήλωση του κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αρμόδια τομεάρχη Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες που τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, οργανωμένες διαμαρτυρίες στις παρελάσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη σημείωσε τα εξής:

«Κατανοώ απόλυτα την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαχείριση των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής και των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση. Επουδενί, όμως, δεν πρέπει να επισκιασθεί η εθνική επέτειος, πόσω δε μάλλον να αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες που μπορεί να λάβουνε χώρα την ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να πω ότι "έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες", γιατί κι ως υπουργός υπέστην ανάλογες συμπεριφορές, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να σεβαστούμε το νόημα, το περιεχόμενο και τον συμβολισμό της εθνικής επετείου».