Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 17:02
-A +A
Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες

«Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε σήμερα με περισσή ανευθυνότητα ότι “η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”», τονίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Όπως εξηγεί ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι από το 2015 και έπειτα έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, σε μια δήλωση «που όχι μόνο καταδεικνύει την παντελή άγνοια του Πρωθυπουργού για τις διεθνείς συνθήκες, αλλά εξηγεί  και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή στο Μεταναστευτικό».

Τέλος, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του Παγκόσμιου Σύμφωνου Μετανάστευσης του ΟΗΕ, σχολιάζοντας ωστόσο ότι χρήζει σημαντικών βελτιώσεων σε πολλά σημεία.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες θέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και υπενθύμισε ότι  «όλα αυτά θα είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, πρώτα από όλα, και σε εθνικό επίπεδο εάν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν την από τις 2 Νοεμβρίου πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το Προσφυγικό». 

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Βαρβιτσιώτη:

«Ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας σήμερα την χώρα μας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης, ομολόγησε με περισσή ανευθυνότητα και επιπολαιότητα ότι “η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Παραδέχθηκε, δηλαδή, ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου ότι, από το 2015 και έπειτα, έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, παραβιάζοντας όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρέουν από τη συνθήκη Schengen.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια δήλωση που όχι μόνο  καταδεικνύει την παντελή άγνοια του Πρωθυπουργού για τις διεθνείς συνθήκες, αλλά εξηγεί, ταυτόχρονα, και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή του στο μεταναστευτικό. 

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που συζητείται στο Μαρακές, η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται σε γενικές γραμμές το περιεχόμενό του, το οποίο, όμως, σε πολλά σημεία χρήζει σημαντικών βελτιώσεων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη  συγκεκριμένες θέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Θέσεις που βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και με τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση, εν γένει.

Όλα αυτά θα είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, πρώτα από όλα, και σε εθνικό επίπεδο εάν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν την από τις 2 Νοεμβρίου πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το Προσφυγικό.

Και, επίσης,  εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε την εμμονή να “συζητά” για μείζονα εθνικά ζητήματα μόνος του, να αποφασίζει μόνος του και να υπογράφει μόνος του».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 18/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα