Λοβέρδος προς Τσακαλώτο: «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Άντε γεια κύριε Υπουργέ»

Λοβέρδος προς Τσακαλώτο: «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Άντε γεια κύριε Υπουργέ»

Δεν πρόλαβε καλά- καλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να κάτσει στο έδρανό του, μετά από όσα είπε στο βήμα της Βουλής και άμεσα οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έσπευσαν να τον κατακεραυνώσουν.

Τα φώτα έκλεψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπενθύμισε την περίφημη χθεσινοβραδινή τροπολογία για το αφορολόγητο. «Με τροπολογία του μεσονυχτίου παίρνετε 200 εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους. Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Άντε γεια κύριε Υπουργέ!», είπε χαρακτηριστικά με τους βουλευτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Τον λόγο πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος σκωπτικά τόνισε προς τον Υπουργό ότι παλαιότερα διατεινόταν ότι θα παραιτηθεί αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 9.100 ευρώ. «Παντού είναι γραμμένο ότι λέγατε ότι θα παραιτηθείτε γιατί η κόκκινη γραμμή σας ήταν 9.100 ευρώ και έρχεστε να υπερασπιστείτε τα 8.600. Αναρωτιέμαι για την ηθική σας σοβαρότητα και εντιμότητας για τον συντελεστή από 26% στο 29% δεν απαντήσατε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος απάντησε βάζοντας «στην κρίση του λαού αν έχω το σθένος και διαπραγματευόμαστε σκληρά». Κάλεσε, δε, τον κ. Βρούτση να μην μιλά για τις υποσχέσεις περί αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, γιατί όπως είπε «εμείς πηγαίνουμε με πρόγραμμα»!