Λ. Αυγενάκης: Σκανδαλώδες το Δημόσιο να καταβάλει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 12:57
-A +A
Λ. Αυγενάκης: Σκανδαλώδες το Δημόσιο να καταβάλει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα καταβολής ενοικίου από το Δημόσιο για τα δικά του κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο, εξαπέλυσε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Κρήτη ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδίδει, … εν κρυπτώ, στο Υπερταμείο τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση των δικών του κτιρίων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τα ακίνητα που εκχωρούνται στην Κρήτη είναι 417, τα 177 στο Ηράκλειο, τα 31 στο Ρέθυμνο, τα 191 στα Χανιά και 18 στο Λασίθι. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ χαρακτηρίζει σκανδαλώδες το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά μάλιστα από όλους τους Βουλευτές της Κρήτης, πέρα από τη δική του κοινοβουλευτική ερώτηση που έχει κάνει από τις 19/9, να καταθέσουν μαζί αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών να τους ενημερώσει ποια είναι αυτά τα 417 δημόσια ακίνητα στην Κρήτη που έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο με πλήρη περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων για κάθε ένα από αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 19/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα