Λ. Αυγενάκης: Είστε οι καλύτεροι ντελιβεράδες των ξένων συμφερόντων

Λ. Αυγενάκης: Είστε οι καλύτεροι ντελιβεράδες των ξένων συμφερόντων

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης στην κυβέρνηση για την συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει με τα Σκόπια. Την ίδια ώρα, διατυμπάνισε ότι πλέον οι μάσκες πέφτουν και αναδεικνύεται η ψευτιά του Καμμένου.

Σύμφωνα με τον Λ. Αυγενάκη η κυβέρνηση  ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα μας και δημιουργεί τετελεσμένα. Αυτή, μάλιστα, «θίγει τα συμφέροντά μας και προσβάλει την ιστορία μας». Κι αυτό επειδή πρόκειται για μια «προκλητική συμφωνία με απαράδεκτες υποχωρήσεις», όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

«Η συμφωνία απέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια για erga omnes. Είναι ανήκουστη υποχώρηση να μην ορίζει το ανώτατα όριο εκπλήρωσης των συμφωνημένων με τα Σκόπια», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι το μόνο που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι η αλλαγή των πινακίδων των αυτοκινήτων».

Η πιο προκλητική και αδικαιολόγητη υποχώρηση αφορά της χρήσης του επιθέτου Μακεδονική στην εθνότητα και γλώσσα. Μια απαράδεκτη εξέλιξη που θρέφει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό», είπε κλείνοντας ο Λ. Αυγενάκης και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον καλύτερο ντελιβερά των ξένων συμφερόντων.

Αλέξανδρος Διαμάντης