Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα αφορούν στην ποιότητα της Δημοκρατίας

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, 14:14
-A +A
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα αφορούν στην ποιότητα της Δημοκρατίας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα τις κερδίσουμε. Είμαστε ήδη μπροστά με 10 μονάδες διαφορά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνάντηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Μόναχο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού στην Ευρώπη είτε προέρχεται από δεξιά είτε από αριστερά.
«Πρέπει να αντιδράσουμε. Βλέπουμε αυτή την ιστορία στην Ιταλία. Θα έχουμε προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι σε άνοδο», τόνισε και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είχε δυο πολύ αρνητικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα μίλησε για οικονομική ζημιά και για διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.

«100 δισ. ευρώ μας στοίχισε η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», συνέχισε αναφέροντας ως στοιχεία τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως ένας στους δυο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην αγορά.

Η Ελλάδα, είπε επίσης, θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο και θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις.

Αυτό που θέλει η Ελλάδα, επισήμανε, είναι η πρόσβαση στις αγορές αλλά για αυτό χρειάζονται δυο πράγματα.

«Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το Δ.Ν.Τ ώστε να σταλεί σήμα στις φορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια. Και δεύτερον χρειάζεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στα ΜΜΕ και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

«Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό αλλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Να λες αληθινές λύσεις στον κόσμο. Χρειάζεται ένα θετικό αφήγημα. Δεν αρκεί να πεις ότι ο Α. Τσίπρας είναι ψεύτης ή ανίκανος. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι ένα αληθινό μήνυμα για περισσότερες δουλειές, ανάπτυξη, χαμηλότερη φορολογία και ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης για τα θέματα της ασφαλείας και της άμυνας είπε πως αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Ξοδεύουμε, είπε, το 2% για την άμυνα αλλά κοινή πολιτική άμυνας σημαίνει πως τα κράτη μέλη πρέπει να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αύξηση των κονδυλίων για την ασφάλεια των συνόρων.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα της Ελλάδας», τόνισε και ζήτησε κοινή πολιτική ασύλου.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ

Με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Μ. Βεμπερ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα είναι στην μετά λαϊκίστικη περίοδο γιατί οι άνθρωποι κατάλαβαν τι σημαίνει να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακολουθία λόγων. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα άλλες χώρες στην Ευρώπη να μην ακολουθήσουν την ελληνική προσέγγιση απέναντι στο λαϊκισμό.

«Θέλουμε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει στην Ελλάδα. Έχει θετική προοπτική», τόνισε ο κ. Βέμπερ.

«Η Ελλάδα πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα», δήλωσε από την πλευρά του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης αναφερόμενος το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μίλησε για την ανάγκη να παράξουμε πλούτο που θα δημιουργήσει νέες δουλειές.


Διαβάστε ακόμα: 

- Κυρ. Μητσοτάκης: Αστείοι ισχυρισμοί της κυβέρνησης - Φοράω πάντα τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας

φωτογραφία αρχείου

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα