Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίκαιρη παρά ποτέ η παρακαταθήκη του Κωσταντίνου Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίκαιρη παρά ποτέ η παρακαταθήκη του Κωσταντίνου Μητσοτάκη

Του Γιάννη Τρουπή

Σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ονομάστηκε ένας από κεντρικότερους δρόμους των Χανίων. Πρόκειται για την οδό που περνά μπροστά από την πατρική οικία του πρώην πρωθυπουργου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της χώρας για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που διοργανώνει ο δήμος Χανίων και το ίδρυμα Μητσοτάκη.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι επίκαιρη παρά ποτέ.

«Όλοι μας ελπίζαμε ότι θα ήταν κοντά μας για να γιορτάσει τα 100 του γενέθλια. Δεν είναι μαζί μας σήμερα αλλά είμαστε βαθειά υποχρεωμένοι στο δήμο Χανίων για την μεγάλη τιμή που μας κάνετε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος σεμνός. Εδώ ήταν η γειτονιά του, από εδώ ξεκίνησε την πολυτάραχη πολιτική του διαδρομή. Ήταν ο ίδιος ένας δρόμος.Είχε πολλές ανηφόρες αλλά και κατηφόρες. Ήταν αγωνιστής, όταν κόντρα σε πολύ μεγάλες δυσκολίες εδώ στα Χανιά το 1977 έκανε την δική του πολιτική ανάκαμψη» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ . 

«Δρόμος σημαίνει να φτάνεις στο προορισμό σου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στον προορισμό της αναγνώρισης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν βαθιά δημοκράτης, αλλά το δέντρο της δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται διαρκώς. Υπήρξε ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός άνδρας μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο.Η παρακαταθήκη του είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Έβλεπε πολύ μακριά» σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με ένα ριζίτικο που πάντα άρεσε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.