Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 17:09

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 17:09
Κυρ. Μητσοτάκης: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους
-A +A

Την πρόθεσή του να κατευθυνθεί το όποιο υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού στοχευμένα στους πιο αδύναμους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η οικονομία έχει ανάγκη από έναν «ενάρετο» κύκλο και επανέλαβε ότι θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ το επόμενο έτος.

«Εμείς δεν κάνουμε διαπραγμάτευση με τσαμπουκάδες. Αυτή η στρατηγική υλοποιείται. Θα έχουμε μείωση ΕΝΦΙΑ και του χρόνου. Μέσα από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα έχουμε και νέα μείωση. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, το είπαμε και το κάναμε. Το πόσο υπερπλεόνασμα θα υπάρχει θα το δούμε. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Δε θα σας πω κάτι παραπάνω. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Μειώνουμε τους φόρους και καλούμε τις επιχειρήσεις να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Η μισή οικονομία είναι ψυχολογία, είναι κλίμα. Όλα αυτά μας βάζουν σε έναν ενάρετο κύκλο. Οι φόροι επιτηδεύματος και ο φόρος αλληλεγγύης εντός της τετραετίας θα είναι παρελθόν» σημείωσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στους εργοδότες ότι θα πρέπει να προσέχουν τους υπαλλήλους της.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό άσκησε κριτική για μία ακόμα φορά στον νόμο Κατρούγκαλου σε σχέση με την ανταποδοτικότητα. «Θα προσαρμοστούμε στις δικαστικές αποφάσεις. Η απόφαση του ΣΤΕ μας δικαίωσε. Το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα κινηθούμε όσον το δυνατό πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε το θέμα των απλήρωτων συντάξεων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις