Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια εκπαίδευση

Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια εκπαίδευση

Θερμή ήταν η υποδοχή μαθητών και γονιών στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η γνώση είναι δύναμη», ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους μαθητές να σέβονται δασκάλους και γονείς, διαβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν.

«Είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη. Και ειδικά στο διδακτικό προσωπικό, στους δασκάλους μας, να γνωρίζουν πόσο πολύ εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και είπε στα πρωτάκια να απολαμβάνουν την κάθε ημέρα στο σχολείο.

Με τη βοήθεια των μαθητών ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε μια ελιά ενώ του επεφύλασσαν μια ευχαρίστηση ευχάριστη έκπληξη προσφέροντάς του μια μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση που έκαναν επιμελώς την προηγούμενη περίοδο.

Στη συνομιλία του με τους δασκάλους και γονείς ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σημαντικό έργο του δασκάλου στη συνολική διαμόρφωση και μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. «Όλοι μας, τους καλούς δασκάλους θυμόμαστε», σημείωσε ενώ επαίνεσε τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την σημαντική δραστηριότητά τους αλλά και την καλή μεταξύ τους συνεργασία.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.