Κυρ. Μητσοτάκης: Τα φαντάσματα της διαπλοκής το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα φαντάσματα της διαπλοκής το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν

Ξεκάθαρη θέση για τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί «νέας αποστασίας» πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με μία τοποθέτηση σαφούς απαξίωσης των εντυπώσεων που επιχειρούν να δημιουργήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να αναδείξει την ένδεια του κυβερνητικού πολιτικού λόγου.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ βασικός πυρήνας όλων των κινήσεων του Μεγάρου Μαξίμου είναι η κατάρρευση της κυβέρνησης και η αποδοχή της ήττας.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Βερολίνο, αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Θυμίζω ότι το να βλέπει κανείς φαντάσματα διαπλοκής, είναι ιστορικά το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν», δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε ακόμα μια φορά υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες: «Είναι εντελώς γραφικά τα σενάρια που εξυφαίνονται ότι η ΝΔ είναι πίσω από τα όσα συμβαίνουν στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία φυλλορροεί για λόγους που είναι κατανοητοί με όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς και στο περιεχόμενο των συναντήσεων με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

«Ήταν μια πολύ καλή κουβέντα. Εστιάστηκε πολύ περισσότερο στο μέλλον και πολύ λιγότερο στο παρελθόν. Παρουσίασα το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ για πως θα επανέλθει η οικονομία σε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει ευημερία στους Έλληνες και δυνατότητα σταθερής χρηματοδότησης στην οικονομία», δήλωσε.

Και πρόσθεσε «είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αξιόπιστο πρόγραμμα, με το οποίο μπορεί να πείσει όχι μόνο τους εταίρους μας αλλά και την επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα έχει προοπτική και κάποιος μπορεί να έρθει να επενδύσει σε αυτή. Αλλά για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Που όσο πιο σύντομα έρθει τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Όχι μόνο γιατί θα ανακάμψει πιο γρήγορα η οικονομία αλλά για να σταματήσει η δραματική υπονόμευση του δημοκρατικού κεκτημένου, από μια κυβέρνηση που εκτρέπεται κάθε μετά με λόγο παραληρηματικό».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι όποια λύση για το χρέος δεν είναι αρκετή για να μπει η χώρα σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης, ενώ ρωτήθηκε για το αν υπήρξε αντίδραση στην πρόθεση του για άμεση μείωση των φόρων.

«Δεν υπάρχει κανείς συνομιλητής μου στα τελευταία δυο χρόνια που να του έχω θέσει το θέμα αλλαγής μείγματος φορολογικής πολιτικής που να έχει εκφράσει τεκμηριωμένη αντίδραση. Το ζήτημα αυτό αφορά στην ίδια τη χώρα. Δουλεύουμε 196 μέρες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές. Για να έχουμε υπηρεσίες τύπου Πολάκη, Τόσκα και Γαβρόγλου. Εμείς θέλουμε χαμηλότερους φόρους και καλύτερες υπηρεσίες», δήλωσε.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος προκύψει, θα πάει 80% σε μείωση φόρων και 20% σε στοχευμένες κοινωνικές παροχές. Αυτές είναι η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με το Σκοπιανό δήλωσε ξανά ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει και δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, τόνισε όμως ότι «αν κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει».