Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μου να προσελκύσω περισσότερες επενδύσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μου να προσελκύσω περισσότερες επενδύσεις

Επίσκεψη στα περίπτερα των εκθετών της 83ης ΔΕΘ πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος από το περίπτερο της αμερικανικής αποστολής - που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση - εξέφρασε τη βούληση του να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα και να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Στην είσοδο του αμερικανικού περιπτέρου τον υποδέχθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Στην συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός πρέσβης του μίλησε για το τεράστιο ενδιαφέρον που έχουν για τη χώρα μας κολοσσοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεν στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν φυσική παρουσία, όπως πχ το Facebook.

«Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτό είναι το στοίχημα που έχω βάλει», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Εν συνεχεία στο περίπτερο της Cisco, συνάντησε και τον Έλληνα Επίτροπο στη Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίον είχε σύντομη συνομιλία.

Από τη βόλτα του προέδρου, δεν έλειψαν και τα «καρφιά». Περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δημοσιογράφοι του ΑΠΕ ζήτησαν να κάνει κάποιες δηλώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να σχολιάσει: «Πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με τον Τσίπρα».

 

Νωρίτερα, το πρώτο περίπτερο που επισκέφτηκε ο κ.Μητσοτάκης, ήταν αυτό του υπουργείου εθνικής άμυνας, όπου σταμάτησε και είδε το ελικόπτερο Σικόρσκι Sea Hawk που εκτίθεται ακριβώς απέξω και συνομίλησε με τους πιλότους του πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν εκεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τα περίπτερα των αθλητικών ποδοσφαιρικών ομάδων της Βορείου Ελλάδος, όπου συνομίλησε με αθλητικούς παράγοντες, με τους τελευταίους να του δωρίζουν από μια φανέλα της ομάδας τους.

Το περίπτερο του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά το κτίριο της αμερικανικής αποστολής, όπου στο δεύτερο περίπτερο τον υποδέχθηκαν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης,, ο Γιώργος Κούδας, ο βουλευτής του κόμματος Σταύρος Καλαφάτης και ο Σάββας Αναστασιάδης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι εύχεται να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υλοποιηθεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ», είπε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «το καινούργιο γήπεδο που τόσο το χρειάζεται να είναι ένα γήπεδο κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου» και πως «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας, θα ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια και ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που του αξίζει». 

 

Στο περίπτερο της ΠΑΕ Άρης - όπου φίλαθλοι της ομάδας του δώρισαν μια φανέλα της ομάδα με το όνομα του λέγοντας του, «με αυτή πρόεδρε θα γίνεις πρωθυπουργός». Συγκεκριμένα του χάρισαν μια φανέλα με το νούμερο 1 και το όνομα Κυριάκος στην πλάτη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αστειεύεται λέγοντας χαρακτηριστικά: «με κάνατε και τερματοφύλακα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο, στο οποίο συμμετέχουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βορείου Ελλάδος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με τους φοιτητές που ήταν εκεί, οι οποίοι του παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στον πρόεδρο της ΝΔ τα πρωτότυπα αυτοκίνητα formula 1, τα οποία κατασκεύασαν οι σπουδαστές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το τεχνολογικό περίπτερο με τους “Gamers”, των εταιριών δηλαδή με τα προϊόντα πληροφορικής και videogames.

«Πρέπει να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την πραγματική οικονομία», είπε στους υποψήφιους διδάκτορες που του παρουσίασαν το «μη επανδρωμένο αερόχημα» δηλαδή το drone. Στη συνέχεια πήγε στο περίπτερο του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού για την καινοτομία και την ανάπτυξη.