Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χτες, δεν μπορεί να μιλάει για το αύριο

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χτες, δεν μπορεί να μιλάει για το αύριο

Με μια σκληρή δήλωση απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα είπε από τη Σύρο ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χτες και συνεπώς δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ο κύριος Τσίπρας είναι αυτός που ήδη έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο αφού υπέγραψε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ», ενώ χαρακτήρισε θράσος το να διαφημίζει ο πρωθυπουργός «τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια όταν είναι αυτός που έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα» και «όταν είναι αυτός που έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου».

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση. Χρειάζεται ενωμένη να αξιοποιήσει τα σημαντικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και αλληλεγγύη», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χτες. Δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της χώρας».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στη Ζάκυνθο, καθώς επιμένει στην προσωπική επαφή με τους πολίτες για να επικοινωνήσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα περιστατικά ανομίας που σημειώνονται τελευταία στο νησί -με πιο πρόσφατο τους προχθεσινούς πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών- λέγοντας ότι είναι «πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στην Ζάκυνθο και να μην δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας, το οποίο υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών και υπονομεύει το τουριστικό προϊόν. Και αυτό αποτελεί δέσμευση πανελλαδικής εφαρμογής για εμένα, και έχει ιδιαίτερη απήχηση στη Ζάκυνθο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ακόμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου ενημερώθηκε τόσο για τον τεχνικό εξοπλισμό όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες με πρώτο τον μικρό αριθμό προσωπικού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είδε μάλιστα  σε πραγματικό χρόνο μπροστά στον υπολογιστή  την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. 

Αμέσως μετά επισκέφτηκε  το  Βυζαντινό Μουσείο, στην είσοδο του οποίου δεσπόζει η μακέτα που απεικονίζει την Ζάκυνθο πριν από τον μεγάλο σεισμό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Ζακύνθου, η οποία γιορτάζει τον Άγιο Διονύσιο, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στην λιτανεία του Αγίου Διονυσίου.

Μετά την μονοεδρική περιφέρεια της Λευκάδας, την οποία επισκέφτηκε στις αρχές Ιουλίου, και την επίσης μονοεδρική της Ζακύνθου, ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στα Γρεβενά.

Γιάννης Τρουπής