Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 15:33

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινή έκδοση ομολόγου η θέση της Ελλάδας στο Eurogroup

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 15:33
Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινή έκδοση ομολόγου η θέση της Ελλάδας στο Eurogroup
-A +A

Τηλεδιάσκεψη ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του Eurogroup είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, στην οποία επαναδιατυπώθηκε η θέση της Ελλάδας που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για κοινή έκδοση ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος.

Στήριξη ικανή να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις αγορές ότι η Ευρώπη έχει τη βούληση και τα μέσα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία των κρατών-μελών της.

Η Ελλάδα υποστηρίζει επίσης την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Επενδύσεων (European Investment Bank). Όσον αφορά τον ESM η χώρα μας θα προσέλθει στην συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας. Η ΕΕ σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη.

Σημειώνεται πως στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group Μιx. Αργυρού και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα