Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, δεν ξέρω τι πάει να πει αυτός ο όρος»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, δεν ξέρω τι πάει να πει αυτός ο όρος»

«Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Δεν ξέρω τι πάει να πει αυτός ο όρος. Πιστεύω στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά και στον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Σε ένα κράτος, όμως, που θα είναι λιτό και αποτελεσματικό και θα σέβεται τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου...Η υποψηφιότητά μου δεν έχει κανένα ταξικό χρώμα», δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητοστάκης σε συνέντευξή του στην "Ναυτεμπορική" και «διαβεβαιώνει ότι ως άνθρωπος αποφεύγει τα άκρα».

Αναφερόμενος στην θητεία της κυβέρνησης Σαμαρά, παραδέχεται ότι η πολιτική των απολύσεων υπήρξε εσφαλμένη και υπογραμμίζει ότι για τους ασθενέστερους ενδιαφέρεται πραγματικά εκείνος που αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης.

Αναφορικά με την φημολογούμενη στήριξη Καραμανλή στον κ. Μεϊμαράκη, υποστηρίζει ότι η εποχή των προσωπικοτήτων που επηρέαζαν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων παρήλθε ανεπιστρεπτί. Δηλώνει επίσης ότι οι συζητήσεις περί οικουμενικής που εμπλέκουν τον Κώστα Καραμανλή δεν απηχούν τις απόψεις του μέσου νεοδημοκράτη και ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει απότοκο της «τραγικής πολιτικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ