Κυρ. Μητσοτάκης σε Μ. Βέμπερ: Δεν θα κόψω τη γραβάτα, χρειάζονται όλες για την επόμενη μέρα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 20:02
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης σε Μ. Βέμπερ: Δεν θα κόψω τη γραβάτα, χρειάζονται όλες για την επόμενη μέρα

Στην πρόσκληση-πρόκληση του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, να κόψει τη γραβάτα του για να αναδείξει τις μισθολογικές διαφορές ανδρών-γυναικών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες και ζητώντας από τον κ. Βέμπερ ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά στον Μ. Βέμπερ ότι ο ίδιος δεν θα κόψει τη γραβάτα του, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι στην Ελλάδα οι γραβάτες πλέον πολιτικό συμβολισμό και θα χρειαστούν όλες για την επόμενη μέρα.

Ειδικότερα, απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητέ  Μάνφρεντ, όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα.

Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους. Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες.

- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. 

- Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων. 

- Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους. 

- Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία. 

- Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.
 
Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης». 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 14/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα