«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας»
Κυρ. Μητσοτάκης για Μ. Γλέζο

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας»

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά για την απώλεια του πως «το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας».

Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως ο Μ. Γλέζος ήταν αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη «για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας».

Παράλληλα, αναφέρεται σε μια προσωπική στιγμή με τον Μ. Γλέζο όταν τον επισκέφθηκε στο σπίτι του το βράδυ που απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…» προσθέτει ο πρωθυπουργός για να καταλήξει:

«Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δείτε την ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη: