Κυρ. Μητσοτάκης: Ενότητα στο εσωτερικό και αντεπίθεση στην κυβέρνηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενότητα στο εσωτερικό και αντεπίθεση στην κυβέρνηση

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Skai εμφανίστηκε ενωτικός στη μάχη του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να του ασκήσει κριτική, ιδιαίτερα τώρα στην δύσκολη στιγμή που διέρχεται μετά την απώλεια της αδελφής του.

Εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την οικογένειά του για τον θάνατο της αδελφής του Βάσως, υπογραμμίζοντας ότι ο αντίπαλος βρίσκεται "έξω από τον φράκτη".

Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκτης δήλωσε ότι ασφαλώς και μπορεί και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ η παράταξη θα ανασυγκροτηθεί πολύ γρήγορα και ότι εντός δύο μηνών στις δημοσκοπήσεις θα προηγείται του Σύριζα.
Τόνισε ότι ουδέν περιθώριο συναίνεσης με τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχει υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "είναι αναξιόπιστος, χρησιμοποιεί τη συναίνεση α λα καρτ και δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο προχωρεί σε παρεμβάσεις στην Παιδεία που ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις ετών. Κατεδαφίζει τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία κι εμείς δεκανίκι δεν θα γίνουμε".

 

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι εντός τριών μηνών και εφόσον υπάρξει προσφυγή στις κάλπες θα μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές υπογράμμισε "έχω την δυνατότητα να φέρω πολίτες στη Νέα Δημοκρατία που αισθάνονται πολιτικά ορφανοί" και τόνισε ότι είναι αναγκαίο ένα "άνοιγμα" στο κέντρο.

Όσο για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως εκείνος ανέβηκε "σκαλί-σκαλί" τις βαθμίδες της παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι στην πρώτη του εκλογή το όνομα "Μητσοτάκης" ήταν πλεονέκτημα, αλλά στη συνέχεια δεν βοήθησε. "Δεν είχα στήριξη από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς της ΝΔ, δεν είχα στήριξη από άλλους βουλευτές και πολλοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσα να είμαι στον δεύτερο γύρο", δήλωσε.

Αναφερόμενος στα όσα λέγονται για ύπαρξη στρατοπέδου "Καραμανλικών" και "Μητσοτακικών" εντός της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι αυτά είναι χαρακτηριστικά του 20 αιώνα και όχι του 21ου. Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή τονίζοντας ότι τον θεωρεί φίλο του και ότι ακούει τις συμβουλές του. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε "οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ ρεαλιστικές λύσεις. Με τον Κώστα Καραμανλή έχω μια πολύ καλή σχέση, τον συμβουλεύομαι, τον επισκέπτομαι συχνά και δεν πρέπει να διχάσουμε τη ΝΔ" και συνέχισε "... για να ξαναγίνουμε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ο παραοδοσιακός δεξιός ψηφοφόρος πρέπει να αισθάνεται το ίδιο άνετος με τον μετριοποαθή κεντρώο".

 

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε "οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν, απαιτούν από τη Νέα Δημοκρατία α είναι ενωμένη. Ο κ. Τσίπρας πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τα ψέματα που είπε. Εκτιμώ ότι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του 2016 και η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη".