Κυρ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση τομεαρχών: Εκλογές πριν τη δημιουργία τετελεσμένων στο Σκοπιανό

Κυρ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση τομεαρχών: Εκλογές πριν τη δημιουργία τετελεσμένων στο Σκοπιανό

Του Γιάννη Τρουπή

Με την ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στο Σκοπιανό, τρία 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα άρχισε η συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες τον λόγο πήρε ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος προέβλεψε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι το «ναι», μια εξέλιξη που θα είναι καθοριστική όπως τη χαρακτήρισε.

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά από την συνταγματική αλλαγή να υποχρεωθούν τα Σκόπια να το αλλάξουν ξανά» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία. Μετά το δημοψήφισμα πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον Καμμένο,  δεδομένου πως δρομολογείται η συνταγματική αλλαγή. Είναι  ήδη ξεκάθαρο πως με την υπογραφή  δημιουργούνται τετελεσμένα, τα οποία όσο περνά ο καιρός πολύ δύσκολα να ανατραπούν. Γιαυτό ζητάμε εκλογές πριν από την δημιουργία τετελεσμένων» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκείνη την περίοδο,αφού άλλωστε θα έχει παρέλθει το εξάμηνο μετά την κατάθεση της τελευταίας.

Αμέσως μετά συζητήθηκε το προσφυγικό με τον αρμόδιο τομεάρχη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να επισημαίνει ότι η Μόρια αποτελεί μνημείο αναξιοπρέπειας και απανθρωπιάς.


«Ο,τι συμβαίνει εκεί οφείλεται στην ιδεοληψία της κυβέρνησης να ταυτίζει οικονομικούς μετανάστες με πρόσφυγες, ώστε τελικά να μην φεύγει κανείς. Έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά σκοτεινό σύστημα διαχείρισης πακτωλού εκατομμυρίων  κοινοτικών  κονδυλίων. Η απροθυμία της κυβέρνησης  να δώσει στοιχεία γεννά υποψίες ακόμη και για μαύρο πολιτικό χρήμα. Έφερε ως παράδειγμα ότι 15 εκατομμύρια έχουν δοθεί σε ΜΚΟ για μεταφραστικούς λόγους  τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο θέμα παρενέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε συνδυασμό  ιδεοληψίας, ανικανότητας, κυνισμού  και πλήρους αδιαφορίας για τους ανθρώπους που φτάνουν στην χώρα μας» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες.

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την οικονομία παρουσίασε ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Η Ελλάδα είναι έξω από το πρόγραμμα, όχι έξω από τα μνημόνια. Η χώρα δεν έχει εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές, τα επιτόκια μας τα πλέον ευμετάβλητα στην ΕΕ. Με αλλαγή μείγματος πολιτικής, διαρθρωτικές αλλαγές και  ενίσχυση ρευστότητας σε ένα χρόνο από την ανάληψη της κυβέρνησης μπορούμε να έχουμε πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης τέτοιους που θα μας επιτρέψουν να έχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης για τα πλεονάσματα« είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σταϊκούρας.

«Στη ΔΕΘ επιβάλλαμε την πολιτική ατζέντα μας και οι πολίτες κατάλαβαν ποιος έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για ανάπτυξη χώρας και ποιος υποσχέθηκε να διαχειριστεί με επιδόματα τη φτώχεια που έχει επιβάλλει. Σας καλώ να αναδείξετε το πρόγραμμα μας και τις δεσμεύσεις μας επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.