Κυρ. Μητσοτάκης σε Α. Τσίπρα: Είστε ο Αρχιερέας των fake news

Κυρ. Μητσοτάκης σε Α. Τσίπρα: Είστε ο Αρχιερέας των fake news

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Fake news κόμισε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που κατηγορούσε τα ΜΜΕ ότι τα διασπείρουν. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε μια συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία -ισχυρίστηκε- ότι αναγνώριζε τη Μακεδονία. Ωστόσο, δεν είναι από το αρχικό κείμενο αλλά μια αποτίμηση της συνέντευξης που είχε δοθεί στο Politico, όπου μάλιστα αναγράφεται ότι πρόεδρος της ΝΔ φέρεται «φέρεται να αναγνωρίζει…».

«Είστε ο αρχιερέας των fake news», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ επανήλθε στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη. Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε αν ασκήθηκε δίωξη κατά του Κιτσάκου, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυξήθηκαν τα χρέη της εταιρίας επί ημερών σας; Ισχύει ή όχι ότι ο Κιτσάκος κατήγγειλε 7 υπουργούς σας ότι του έλεγαν ας τα χρέη και εμείς σε καλύπτουμε», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, αλλά απάντηση δεν πήρε. Φυσικά αναγνώρισε ότι ο κ. Τσίπρα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τα θέματα της σκανδαλολογίας και σε κατάσταση έντονης φόρτισης.

Στο μεταξύ, ανέφερε ένα προς ένα τα στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι νέο! Νίκος Κοτζιάς, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Μάρκος Μπόλαρης, Θ. Τζάκρη, Ν. Τόσκας, Γ. Μιχελογιαννάκης, Π. Καμμένος, Μ. Κόλλια, Ε. Κουντουρα. «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο για κοιτάξτε λίγο στο υπουργικό και στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα», είπε και σκωπτικά τόνισε ότι τελικά για τον Αλέξη Τσίπρα όταν πρόκειται για τις ψήφους του παλιού, τότε αυτές  είναι καλοδεχούμενες.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο Α. Τσίπρας δεν θα κουνάει το δάκτυλο στη ΝΔ, της οποίας ο «πατριωτισμός της δεν αμφισβητήθηκε από κανένα». ««Θα σας το ξαναπώ για να το καταλάβετε καλά. Εκεί που όλοι άλλοι είπαν όχι εσείς είπατε ναι. Εσείς εκχωρήσατε γλώσσα και εθνότητα. Εσείς τα υπογράψατε και ζητάτε και τα ρέστα. Δεν ντρέπεστε λίγο», υπογράμμισε σε έντονο ύφος.

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε τα λεγόμενα Ζάεφ, διερωτώμενος αν προβληματίζεται η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι η γαλάζια παράταξη καταδίκασε με ξεκάθαρο τρόπο την καπήλευση του συγκεκριμένου ζητήματος ζητήματα , αλλά υπενθύμισε την πάνω και κάτω πλατεία και την βία που ποτέ δεν καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο. «Για εμάς υπάρχει μόνο κακός και μαύρος φασισμός και τον καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο γι αυτό μην τολμήσετε να μας ταυτίσετε με την μαύρη ακροδεξιά και μάλιστα αυτή με την οποία συγκυβερνάτε του κ. Καμμένου», τόνισε.