Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές - Προτεραιότητα οι νέες θέσεις εργασίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές - Προτεραιότητα οι νέες θέσεις εργασίας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε για μία ακόμα φορά ότι οι εθνικές εκλογές θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

«Θα έχουμε εθνικές εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Πιθανότητα θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές αλλά το αργότερο να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο. Όπως ξέρετε η Ελλάδα κυβερνήθηκε τα τελευταία χρόνια από μία παράξενη συμμαχία κομμάτων, από ένα κόμμα λαϊκιστών και από ένα εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα για την ΝΔ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Το ΕΛΚ δεσμεύεται για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας την επόμενη πενταετία. 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Η νούμερο ένα προτεραιότητα για την ΝΔ, για το ΕΛΚ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι θέσεις αυτές δε δημιουργούνται μέσω επιδοτήσεων ή προσωρινών συμβάσεων αλλά μέσω επενδύσεων, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η φορολογία επίσης είναι μεγάλη προτεραιότητα για εμάς, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που σημείωσε ότι ο  κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία, ενώ η ΝΔ θα μειώσει την εταιρική φορολόγηση και «θα τη χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για ανάπτυξη». 

«Παρά τον λαϊκισμό, τις μεγάλες δυσκολίες που περάσαμε στη χώρα, παρότι βρεθήκαμε κοντά στην καταστροφή, οι Έλληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη και στις αξίες της. Θα έχουμε εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο 2019, θα τις κερδίσουμε. Θα έχουμε έναν ακόμα πρωθυπουργό του ΕΛΚ στο συμβούλιο της ΕΕ. Το 2019 θα είναι μία καλή χρονιά για το ΕΛΚ, θα είναι μία καλή χρονιά για τα κράτη μέλη του», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Το μήνυμα μας εδώ στο ΕΛΚ είναι πως σχεδιάζουμε ένα θετικό μέλλον. Μία νέα εποχή με θετικές εξελίξεις σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. 

«Ο Πάμπλο (Κασάδο) και ο Κυριάκος ανταγωνίζονται για το ποιος θα εκλεγεί πρώτος πρωθυπουργός στη χώρα του», είπε ο κ.Βέμπερ αναφερόμενος στους αρχηγούς των αντιπολίτευσης σε Ισπανία και Ελλάδα, στις οποίες το 2019 είναι μία εκλογική χρονιά.

Σήμερα και αύριο η ΝΔ υποδέχεται τους επικεφαλής όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των 27 χωρών που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον  Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ. Στη διήμερη αυτή συνεδρίαση οι βουλευτές του ΕΛΚ, θα δώσουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για εργασία. Θα καταλήξουν μάλιστα σε ένα κείμενο πολιτικής για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανεργίας των νέων. Το ΕΛΚ επεξεργάζεται πρόταση για τη δημιουργία 5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στην Ε.Ε.