Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια

Στο αστυνομικό τμήμα στην Ομόνοια βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινή επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, την ώρα που τα φαινόμενα βίας αυξάνονται και προκαλούν κύμα οργής στην κοινωνία. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή αστυνομία, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι όλα αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη ημέρα «που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός  τις τύχες της χώρας». 

«Αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αντρών και των γυναικών της ελληνικής αστυνομίας και ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες», τόνισε. 

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι στοχοποιούνται πια καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και είναι χρέος μιας οργανωμένης πολιτείας να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.

«Έπρεπε να γίνει αυτή η επίθεση για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και να έρθει επιτέλους στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Τι περιμένουν κάποιοι για να ευαισθητοποιηθούν», αναρωτήθηκε. 

«Και μιας και η κυρία Υπουργός είναι εδώ, ίσως είναι καλό να πεταχτεί και μια βόλτα λίγο παρακάτω να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τα οποία υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο και τον ίδιο το χαρακτήρα του δημοσίου Πανεπιστημίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Μητσοτάκης στο ΑΤ Ομονοίας

Μητσοτάκης στο ΑΤ Ομονοίας