Κυρ. Μητσοτάκης: Αξίζουμε καλύτερα - Θέλουμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Αξίζουμε καλύτερα - Θέλουμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

“Η βραδιά σήμερα ανήκει σε 42 ξεχωριστούς ανθρώπους. Χαίρομαι που μου δίνετε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο νίκης. Η σημερινή μέρα είναι συμβολική γιατί σε 42 μέρες η ΝΔ θα πετύχει τη πρώτη μεγάλη νίκη. Στο ψηφοδέλτιο έχουμε πολλούς παλιούς μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς όπως τον πρόεδρο της καρδιάς μας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και πολλούς νέους με ποιότητα. Οι επιλογές ήταν δύσκολες, αλλά έπρεπε να διαλέξουμε με γνώμονα την αξιοκρατία” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιλογές που έκανε η ΝΔ τα τελευταία 40 χρόνια κάνοντας ειδική αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Στις 29 Μαΐου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Ζάππειο Μέγαρο υπέγραψε την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Από τότε έγιναν πολλά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε την συνθήκη του Μάαστριχτ. Η ΝΔ ήταν και η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάναμε μια εθνική επιλογή βάζοντας την Ελλάδα πάνω από το κομματικό συμφέρον. Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιλογή” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα περιέγραψε τους κινδύνους των επόμενων χρόνων για την Ευρώπη.

“Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα. Η ΝΔ αποτελεί κεντρικό πυλώνα του μεγαλύτερου πολιτικού πυλώνα της Ευρώπης. Με το ΕΛΚ, θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι να ψάχνουμε το πού θα ανήκουμε. Είμαστε με τον Μάνφερντ Βέμπερ, που είναι τόσο ανθέλληνας που επέλεξε να ξεκινήσει την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη. Η ΝΔ πρέπει να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις.

Η μεγάλη μάχη είναι τελικά για την φανέλα, για την ΝΔ, γιατί εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα προς όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από τέσσερα χρόνια απαισιοδοξίας που όλο και περισσότερα παιδιά βλέπουν το μέλλον τους μακρυά από την Ελλάδα είναι η ώρα για μία καινούργια αρχή. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τους πολιτικούς μας αντιπάλους” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επέμεινε στην ανάγκη επικράτησης της ενότητας απέναντι στο διχασμό και την πόλωση.
“Θα πρέπει να δούμε το πώς θα τελειώνουμε με τους Ρουβίκωνες, πώς θα χτίσουμε μία κοινωνία πάνω στους πυλώνες της αλληλεγγύης. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα προχωρήσουμε με πίστη ότι την επόμενη μέρα η Ελλάδα δε θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή αλλά ένας ισότιμος εταίρος. Δε ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο, θα κατέβουν, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου θα πρέπει καθοριστικό. Κάποτε μας είπαν ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δε θέλουμε να τελειώσουμε με κανέναν, αλλά θέλουμε όλοι μαζί να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην πόλωση και στο διχαστικό λόγο” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στους νέους ψηφοφόρους και χρησιμοποίησε τους στίχους από τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

“Πρέπει να απευθυνθούμε ειδικά στους νέους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά θυμίζοντας τους το στίχο. Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα. Να μην φοβάστε όλα αυτά που θα γίνουν χωρίς εσάς . Θα πρέπει να συμμετάσχετε “ είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους.

Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ έγινε στον «Ελληνικό Κόσμο» με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει ως αιχμή του δόρατος της την επισήμανση ότι το ευρωψηφοδέλτιο της υπερέχει ποιοτικά έναντι αυτού του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση άρχισε με βίντεο όπου κυριάρχησε η μορφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παρουσιάστηκαν οι σημαντικές στιγμές της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Στην εκδήλωση πήραν το λόγο και οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου, με τελευταίο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.