Κυρ. Βελόπουλος: Δεν θα έβαζα μάσκα στο παιδί μου - Ασυμπτωματική ασθένεια δεν έχω ξανακούσει

Κυρ. Βελόπουλος: Δεν θα έβαζα μάσκα στο παιδί μου - Ασυμπτωματική ασθένεια δεν έχω ξανακούσει

Κατά της χρήσης μάσκας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού τάχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αμφισβητώντας ουσιαστικά και την ύπαρξη του ιού γενικά, αφού όπως είπε «δεν έχω ξανακούσει για ασυμπτωματική ασθένεια».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ Βελόπουλος δήλωσε ότι «εγώ στο παιδί μου δεν θα έβαζα μάσκα, το λέω ξεκάθαρα. Αυτή είναι η άποψή μου».

Όπως πρόσθεσε, «Πώς θα πείσεις ένα παιδί 7-8 ετών να φοράει τόσες ώρες τη μάσκα; Εγώ ζήτησα τις μελέτες. Δεν έχω ξανακούσει για ασυμπτωματική ασθένεια. Δεν είμαι εδώ για να αμφισβητήσω την πανδημία. Αμφισβητώ τη μάσκα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Σ. Τσίοδρα προσωπικά, υποστηρίζοντας ότι «οι δηλώσεις Τσιόδρα και μάσκα είναι αντιφατικές. Λένε ψέματα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πριν τρεις μήνες λέγανε ότι οι μάσκες είναι επικίνδυνες. Έχουν πάρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ».

Χαρακτηριστικό είναι, τέλος, ότι σε ερώτηση τηλεθεατή για το αν το παιδί του προσβληθεί από κορονοϊό εφόσον ακολουθήσει τη συμβουλή του και δεν φορέσει μάσκα τι θα κάνει, απάντησε ότι «είπα την άποψή μου. Ας με διώξει η Πολιτεία, εγώ λέγω για το δικό μου το παιδί. Γιατί πρέπει να επιβληθεί ένα μέτρο για το οποίο δεν υπάρχουν μελέτες;».