Κυπριακό: Επιθυμία για μια συνολική διευθέτηση το 2016

Κυπριακό: Επιθυμία για μια συνολική διευθέτηση το 2016

Την προτροπή να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, χωρίς καθυστέρηση, απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι Μουν προς τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με τη δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζοντας πως ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Όπως ανέφερε ο Μπαν γκι Μουν συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης στην Κύπρο και τόνισε πως επαίνεσε και τους δύο ηγέτες για τις αξιόλογες προσπάθειές τους μέχρι σήμερα, καθώς και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

«Χαιρετίζω θερμά, είπε, την κοινή τους δέσμευση να εντείνουν τις προσπάθειές τους ακόμη περισσότερο, σε ευθυγράμμιση με τη δεδηλωμένη επιθυμία τους για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης το 2016» και πρόσθεσε πως ενθάρρυνε και τους δύο ηγέτες να εμπλακούν στη διαδικασία με αποφασιστικότητα, θάρρος και δημιουργικότητα.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα είναι κρίσιμο για την Κύπρο. «Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Τα Ηνωμένα Έθνη και εγώ θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση μιας επιτυχούς έκβασης», καταλήγει η δήλωση.

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη εμφανίστηκε ο ρόεδρος Αναστασιάδης. Σε μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter έγραψε: “Οι προσπάθειες μας για λύση συνεχίζονται με την ίδια αποφασιστικότητα”.