Κυνήγι μαγισσών στον ΣΥΡΙΖΑ

Κυνήγι μαγισσών στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική ζωή πορεύεται με φόντο την ελαφρολαϊκή πολιτική φλυαρία των πρωϊνάδικων με την ευγενή συνεισφορά των πολιτικών, οι οποίοι παρίστανται αόκνως ως άμισθοι συνεργάτες τους. Και κατά δεύτερον με τα σόσιαλ μίντια, που παρότι ο μεγάλος όγκος της κοινωνίας απέχει, δίνουν τον τόνο και δημιουργούν γεγονότα, αφού πολιτικοί και δημοσιογράφοι είναι επιρρεπείς στον επηρεασμό τους.

Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τον κουρνιαχτό που σήκωσε η συνέντευξη Τσακαλώτου στην Καθημερινή, μόνο εμείς εδώ, ο γράφων, ασχοληθήκαμε με την ουσία της συνέντευξης, που ήταν η αδιανόητη πενία του πρώην υπουργού Οικονομικών (άρα και όλου του ΣΥΡΙΖΑ) σε προτάσεις επί της οικονομίας και της κοινωνικής συγκρότησης.

Λιπόσαρκες απόψεις από την εποχή των … «παιδιών των λουλουδιών» για κοινωνικούς συνεταιρισμούς και αποφάσεις στις πλατείες, όταν ο γιγαντισμός των μεγαλουπόλεων και ο σύγχρονος τρόπος ζωής τα έχει ξεπεράσει.

Αυτή η πενία και η ανακύκλωση «παλιοκαιρίτικων» ιδεών ήταν κατά τη γνώμη μας το αποκαλυπτικό, και όχι οι σχολιασμοί του Ευκλείδη για τον Αλέξη. Και παρότι ο γράφων δεν έχει την ίδια «αστική αυτοπεποίθηση» αφού δεν βρέθηκε σχολειά της Αναγέννησης ιδρυθέντα από το 1341 (από χωριό η καταγωγή και η ανατροφή), συνταυτιστήκαμε με τον αστό Ευκλείδη: Ότι αυτά που είπε δεν ήταν τόσο τρομερά, ούτε υπονόμευε τον Τσίπρα (εντάξει, λίγο τον αποκαθήλωνε, αλλά ως εκεί). Γι’ αυτό και χθες το άρθρο δεν είχε κανεναν εντυπωσιακό τίτλο του στυλ «Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Βέβαια, δεν είχαν την ίδια άποψη ούτε το μηντιακό σύστημα, ούτε οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεν πρώτο δεν χρειάζεται να κινείται από πολιτική σκοπιμότητα για να προβάλει τις αντιθέσεις, κάνοντας την τρίχα τριχιά. Αρκείται στη φαντασμαγορική εντυπωσιοθηρία που φέρνει θεατές, ακροατές και αναγνώστες. Ασχολήθηκε υπέρ το δέον όχι μόνο στο αν ο Τσίπρας ξέρει να διαλέγει συνεργάτες (που στο κάτω - κάτω είναι πολιτικό θέμα), αλλά και με τυχόν μύχιες προθέσεις του Ευκλείδη για την «επίθεση» στον αρχηγό του.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι την τρίχα τριχιά έκαναν και οι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια γλαφυρή απόδειξη πολιτικού εκφυλισμού, όπου η καχυποψία, η αντιπαλότητα, και η εχθρότητα κυριαρχούν. Γι’ αυτό και έγινε «καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Και δεν ήταν μόνο οι «Τσιπροφύλακες» Πολάκης, Καρανίκας, Βερναρδάκης…. Βαξεβάνης (!) και κάποιοι άλλοι. Ήταν και η χοάνη της διαδικτυακής εκτόξευσης μίσους. Τρολ και επώνυμοι λογαριασμοί που ανέλαβαν αυτοβούλως (; ) να κατατροπώσουν τον προδότη Ευκλείδη.

Παρέλκει η δική μας γνώμη αφ’ ης στιγμής το εντόπισε ο δικός τους ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που γράφει στην ιστοσελίδα του το TVXS:

«Με αφορμή τη συνέντευξη Τσακαλώτου, ξεκίνησε ξανά ένα κυνήγι μαγισσών και ένα άγριο μπούλινγκ εναντίον του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ! Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση τις πρακτικές και τα ήθη της αριστεράς».

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι «Τσιπροφύλακες» που επιδίδονται σε ανθρωποφαγία. Όπως γράφει ο ευρωβουλευτής «Αφορά όλες τις πλευρές, που πρέπει να σεβαστούν τις διαφορετικές απόψεις: Ο Ν. Φίλης δέχθηκε τελευταία ανοίκειες επιθέσεις, αλλά και αυτή η πλευρά καταφεύγει συχνά στα ίδια μέσα. Παράδειγμα, ένα άρθρο μου για την άποψη Φίλη ότι ο αυξημένος αριθμός θανάτων στη χώρα δεν πρέπει να αποτελεί «στοιχείο αντιπολίτευσης».

Και καταλήγει με την προτροπή: «Είναι νομίζω καιρός η ηγεσία του κόμματος, ενόψει μάλιστα Συνεδρίου, να παρέμβει. Για να προφυλάξει, τουλάχιστον, την ιστορία του».

Βέβαια, ο ευρωβουλευτής σε άλλες στράτες της Αριστεράς περιδιάβαινε στα νιάτα του, και ίσως δεν παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς, τη διαδρομή του κόμματος, το οποίο κάποτε αποθέωνε την ανοχή στη διαφορετική άποψη, και τώρα κατάντησε κόμμα του λούμπεν τραμπουκισμού. Στα χρόνια του Τσίπρα έγινε η αλλαγή.

Όταν εκπαιδεύεις τους οπαδούς σου στον τραμπουκισμό κατά των αντιπάλων, δημιουργείς νοοτροπία που εισάγεται και στο εσωτερικό σου. Δεν ήταν τυχαίο το αδιανόητο τσουνάμι ύβρεων κατά του Τσακαλώτου.

Και υπό ιδιαίτερες συνθήκες, οι ίδιοι μπορεί να στραφούν ακόμη και κατά του Τσίπρα! Ήδη κάποιοι οπαδοί του Πολάκη στα σόσιαλ μίντια στρέφονται: «να φύγει αυτός να αναλάβεις εσύ, μόνο έτσι θα διώξουμε την ακροδεξιά συμμορία».

Τι άλλο να πούμε; Καλώς να τα δεχτεί!