Κυβερνητικές πηγές: Δεν επιβεβαιώνουν συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Κυβερνητικές πηγές: Δεν επιβεβαιώνουν συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Δεν επιβεβαιώνουν τα περί συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη κυβερνητικές πηγές, καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει παρόμοιο αίτημα, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμπίπτουν τα προγράμματα των δύο ηγετών. Όπως φαίνεται από το πρόγραμμα του Τ. Ερντογάν που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, ολοκληρώνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα όταν είχε ερωτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της ΔΕΘ, είχε απαντήσει ότι: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει συνάντηση κι από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει και σύμπτωση στα προγράμματα των δύο ηγετών. Η ελληνική πλευρά δεν είναι αντίθετη στο να βρίσκονται οι ηγέτες. Πάντοτε τα να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας είναι μια χρήσιμη πολιτική οδός, με μια επιφύλαξη. Θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση κατανόησης κατ’ ελάχιστον σε ό,τι αφορά στη βάση του συλλογισμού μας. Εφόσον θεωρούμε ότι υπάρχει μια κοινή κατανόηση, προχωράμε επί τη βάση του διεθνούς δικαίου που είναι μια γενική, οικουμενική παραδοχή, και βεβαίως και θα πρέπει να συναντηθούμε».