Κουμουτσάκος: Η Τουρκία εφαρμόζει εγχειρίδιο πορείας προς κρίση

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία εφαρμόζει εγχειρίδιο πορείας προς κρίση

«Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό χτίζει μια πορεία προς μία ένταση και κρίση. Θα έλεγα πως εφαρμόζεται ένα εγχειρίδιο πορείας προς κρίση» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο βουλευτής ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

«Η θέση η δική μας είναι ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, με δεδομένη και τη γενικότερη επεκτατική στάση της Τουρκίας. Να αισθάνονται ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες, γιατί κάνουμε ακριβώς αυτό που πρέπει, δηλαδή ετοιμαζόμαστε και για το πιο δύσκολο σενάριο» σημείωσε, θεωρώντας πιθανό, όλες οι ενέργειες της Τουρκίας να κρατηθούν σε ένα πλαίσιο ακραίας ρητορικής και μόνο.

Όσον αφορά το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που επαναφέρει η Τουρκία απαντά: «Ούτε βότσαλο δεν διαπραγματευόμαστε όσον αφορά αυτές τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας».

«Σε μία κρίσιμη στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακώνονται με χαρακτηριστικά κρίσης, όλοι πρέπει να τοποθετηθούμε με αίσθημα ευθύνη σε όσα συμβαίνουν» σημείωσε.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να συζητήσει ή να συμβιβαστεί ποτέ γιατί είναι ζωτικό θέμα ασφαλείας και εθνικής κυριαρχίας. Η Τουρκία όμως επιμένει σε αυτό. Όσο επιμένει προσπαθεί να διαμορφώσει μία εντύπωση ότι εμείς είμαστε οι αδιάλλακτοι διότι δεν συζητάμε το θέμα που έβαλε.»

«Το επόμενο βήμα είναι η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης. Οι δηλώσεις Ερντογάν κατευθείαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μάλιστα με ιδιαίτερα ενοχλητικούς όρους, προσωποποιεί την αντιπαράθεση, με ανάλογες επιθέσεις και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον υπουργό Εξωτερικών. Φεύγει από το αόριστο στα μάτια της κοινής γνώμης, συμφέροντα κ.λ.π και μετά την προσωποποίηση της αντιπαράθεσης, οι δηλώσεις που ακολουθούν είναι δηλώσεις και ενέργειες δαιμονοποίησης της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.